Gość: ivi IP: *.server.ntli.net 30.03.05, 23:09 prosze o dokładny przepis jak zrobić bezy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yfcia Re: bezy 31.03.05, 12:52 Nie chce się pogrzebać w wyszukiwarce??? :) kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408099,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: bezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:09 Moja mama robi bezy non stop- doszla do takiej perfekcji, ze wychodza biale jak snieg i chrupkie. Na 1 szklanke bialek daje sie 1,5szklanki cukru, lyzeczke maki ziemniaczanej i 2 cukry wanilinowe. Ubija sie na super sztywno i szprycka naklada male bezy na blasze wylozonej papierem a nastepnie suszy w jaknajnizeszj temperaturze piekarnika. Moja mama suszy na tym znaczku ktory oznacza ze piekarnik jest wlaczony ale nie ma przy nim oznaczenia temperatury. Nie mam pojecia ile to moze byc stopni, zgaduje, ze z 50-70? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: bezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:12 1,5 szkl cukru pudru oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi Re: bezy IP: *.server.ntli.net 31.03.05, 22:21 dzięki idę zrobić bezy naleśniki też,a co mi tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: bezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:26 Acha, i suszy sie je ok godziny chyba. Lub niewiele dluzej. Nie trzeba sie sugerowac twardoscia, bo one stwardnieja chyba dopiero jak ostygna. Odpowiedz Link Zgłoś