marghe_72 Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 14:49 znaczy sie takie gotowe? wole sama zrobic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 14:50 Za szybko coś mi się wcisnęło. Ale do rzeczy, czas jakiś temu widziałam w gazecie reklamę firmy Bonduelle, reklamowali się, ze zamierzają wprowadzić na rynek gotową sałatkę tabule, miała być bodajże w 3 smakach. Czy ktoś już gdzieś się na nią natknął? Czy gotowe tabule jest możliwe do dostania w polskich sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 14:52 Co do robienia samemu, ja teżumiem, często robię, ale czasmai mamochotęna gotowca, gdynic mi się nie chce i tylko chcę sięgnąć do lodówki. Tak czasem bywa. Ale jeszcze nie znalazłam w żadnym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 14:56 Eeee, ja jakoś sceptyczna jestem jeśli chodzi o wszelkie "gotowce"... :-/ Nie ma to jak samemu zrobić świeżutkie :) www.syrialive.net/food/tabouli.htm pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Andzia Re: Tabule - firmy Bonduele IP: *.fbx.proxad.net 19.04.05, 15:35 A fuj ! Nie rozumiem jak mozna te ohydna, ociekajaca kwaskiem cytrynowym i byle jakim olejem packe nazywac taboule (chyba, ze z powody zawartosci kuskusu) :((( Do taboulé ma sie to jak bigos z dworcowej knajpy do mysliwskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 16:00 Akurat nie znajduję uzasadnienia dla ewentualnego zakupu, bo taboule zrobić jest banalnie prosto i szybko(najdłuższe jest lezakowanie w lodówce). Nie skuszę sie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 16:12 > Akurat nie znajduję uzasadnienia dla ewentualnego zakupu Ja natomiast znajduję. Przy okazji, pytanie nie brzmiało, czy kupować, lecz czy jest już w sprzedaży i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 16:35 Przepraszam w takim razie, że osmieliłsam się wpisać. Nie ja jedna wyraziłam takie zdanie, ale tylko ja oberwałam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 16:40 Coralin, nie chciałam, żebyś Ty jedna oberwała. Tylko te wypowiedzi, wszystkich piszących o nie kupowaniu, bardzo przypominały mi pewnego ginekologa, który na każde pytanie o skuteczność różnego rodzaju środków anty deklamował o względach moralnych :-)) (czyli dokładnie nie na zadany temat). Więc już nie gniewajmy się wzajemnie i pozwólmy bym na temat smaku tej konkretnej tabule - mogła sama się wypowiedzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Tabule - firmy Bonduele 19.04.05, 19:16 Jasne. Ale jakoś tak ten pierwszy pusty post zachęcił do wstukania swojej opinii o taboule- bardzo łatwej do zrobienia sałatce:) Juz czekam na sezon kiedy będzie można zrobić. Bo smakuje najlepiej w upały. Upss, znów nie na temat , bo nie napisałam gdzie mozna kupić:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 15:09 Zazwyczaj te miesznki to nie "gotowce" lecz jest to ziarno zmieszane z przyprawami, kóre trzeba samemu dalej przyrządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 15:12 Nie nie Ampolionie.To akurat jest na pewno gotowe do spozycia,w takim pudełku przezroczystym :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 15:10 W Auchan w Gdańsku jest już od paru tygodni.Nawet częstowali bo promocja jakaś była ale nie próbowałam.I jest więcej rodzajów sałatek,nie tylko tabule. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 15:36 Czyli jest, będę szukać. A co do robienia samemu, jest pewien problem. Ilość i silna wola, a raczej jej brak :-) Nie warto robić tabule z 1/5 szklanki kuskusu, a zrobienie w większej ilości, spowoduje że i tak zjem wszystko na raz, co tylko zrobię. Taką mam słabą tę silną wolę. Więc lepiej czasem kupić mniejszego gotowca. W jakim dziale tego szukać? Garmażerka? Czy konserwy warzywne? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 16:13 Tabouli nie robi się z kuskusu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 16:23 niech będzie, że z burgula, conie zmienia sytuacji, że jednym ze składników jest własnie ta drobna kaszka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Tabule - firmy Bondueleww.bonduelle.pl 19.04.05, 17:05 nchyb napisała: > W jakim dziale tego > szukać? Garmażerka? Czy konserwy warzywne? Leży w lodówkach obok rzeczy wegetariańskich,pierogów itp.Czyli garmaż :) Odpowiedz Link Zgłoś