Gość: nina IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:36 jakiego mięsa można użyć do strogonowa /oprócz polędwicy wołowej/? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Re: strogonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:16 Strogonow to jest potrawa z polędwicy wołowej. I już. Możesz użyć czegoś innego, np. piersi z kurczaka, ale wtedy to będzie kurczak a'la Strogonow. Tak samo jak kotlety z rozbitej piersi kurczaka panierowane w mące, jajku i bułce nie nazwiesz schabowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: strogonow IP: *.visual.pl 06.06.05, 16:19 Hej. Ja bym zaryzykowała ligawę, na próbę. AS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.g9910 Re: strogonow IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:55 Hm,często stosuję nawet mięso wieprzowe,od szynki,pokrojone w paseczki,mocno posypane papryką i bsmażam,reszta bez zmian. Trzeba sobie radzić na różne sposoby,polecam bo szybko dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bambus24 Re: strogonow 07.06.05, 13:07 jak dla mnie strogonof to tylko z wolowej poledwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
markowazona Re: strogonow 07.06.05, 08:32 ja robilłam z udzca indyka i też b.smaczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henia Re: strogonow IP: *.europe.hp.net 07.06.05, 12:55 Hm... zawsze mozna uzyc czegos zamiast ale czy to nadal bedzie ta sama potrawa??? jeszcze czekam aż ktos poda przepis na zupe pomidorowa, tylko że zamiast pomidorow dodaje ogórki.. Odpowiedz Link Zgłoś
camomille Re: strogonow 07.06.05, 13:20 oj tak, heniu, masz swieta racje. niektorzy tutaj, tzw pseudo purysci, ktorzy pozniej w malo elegancki sposob atakuja, robia nawet gulasz z cukinii albo fasolke po bretonsku z czerwonej fasolki, nie wspomne o schabowym z indyka czy kurczaka. a strogonowa, jak nie wszystkim chyba wiadomo, robi sie tylko z poledwicy wolowej, lecz z braku kasy mozna zrobic z jakiejs tanszej czesci typu pierwsza krzyzowa czy rozbef, ale napewno ma to byc wolowina, camomille Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: strogonow 07.06.05, 13:21 Zawsze o tej potrawie duzo słyszałam ale nie jadłam. Do poprzedniej soboty kiedy podano ja na weselu. Stwierdzam, ze to po prostu mieso w sosie-jednak nie ma to jak legenda.A tyle sobie po jego smaku obiecywałam...Chi chi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henia Re: strogonow IP: *.europe.hp.net 07.06.05, 13:40 To co jadłaś na weselu to zapewne było po prostu mięso w sosie. Radzę Ci spróbuj przyrządzić tę potrawę samodzielnie, nie zastępując polędwicy wołowej indykiem ani niczym innym i dopiero wtedy oceń "legendę". Odpowiedz Link Zgłoś