Dodaj do ulubionych

Mlode ziemniaczki

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 16:14
Za pare godz mam male przyjecie,ugotowalam gar mlodych ziemniakow,i teraz
chcialabym jakoc ciekawie je upiec w piekarniku.Ale z czym?Jakie dodatki?Mieso
odpada,bo zrobilam duzo potraw z miesem,chcialabym zeby same ziemniaczki,ale
ciekawie i oczywiscie smacznie!Bardzo prosze was o pomoc!!!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: bambus24 Re: Mlode ziemniaczki IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 11.06.05, 16:28
      moze zrob jakies sosy.ja do pieczonych ziemniakow robie czosnkowy:pol szklanki
      bulionu z kostki(zimny!!)do tego czosnek(ile lubisz)majonez,kilka kropli soku z
      cytryny,3-4lyzki oliwy z oliwek(w ostatecznosci olej)i szczypta ziol
      prowansalskich.ten sos robi furore na wszelkich grillach,znakomicie smakuje z
      ziemniakami pieczonymi jak i miesem.zycze udanej imprezki:-)
      • Gość: kinga044 Re: Mlode ziemniaczki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 16:33
        Tak.tyle ze mi chodzilo o to z czym te ziemniaki upiec,bo same to troche jak
        zwykle,czesto pieke i robie sosy,chcialam tym razem jakos ciekawie upiec,bez
        sosu.:-)
        • Gość: Kasik Re: Mlode ziemniaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:14
          a jak upiec dobre ziemniaki w domowym piekarniku? plizz
    • Gość: bambus24 Re: Mlode ziemniaczki IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 11.06.05, 16:43
      czasami robie szaszlyki na grilla mysle ze z piekarnika tez beda dobre.podgotuj
      male ziemniaki,nabij na patyczki z cebula pieczarkami papryka.posyp rozmarynem
      i sola.
    • siostraheli Re: Mlode ziemniaczki 11.06.05, 19:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=21632412
      zrob wedlug tu zawartuch wskazowek. Moga bys spokojnie bez bulki, tylko w
      oliwie i w ziolach.
      • Gość: justa Re: Mlode ziemniaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:45
        thanks!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka