Gość: cytrusowa IP: *.h.pppool.de 14.06.05, 15:08 mozna zrobic? troche nude jest robienie w kołko schabowych... poradzcie mi prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinos Re: co ze schabowego 14.06.05, 15:11 Schab pokroić na kotlety, obtoczyć w curry, soli i pieprzu. Podsmażyć z jednej strony, po przewróceniu na drugą na górę położyć plasterek żółtego sera. Zrobić schab w majeranku ze śliwkami. Kotlety schabowe cienko rozbić, położyć na nich ser, zwinąć w roladkę i udusić. zrobić "chińszczyznę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrusowa Re: co ze schabowego IP: *.h.pppool.de 14.06.05, 15:17 o! dobry pomysl z chińszczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f i tu troche pomyslow 14.06.05, 15:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=23937157&a=24647329 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: co ze schabowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:48 odsyłam do wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: co ze schabowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:49 roladki wyglądają finezyjnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: co ze schabowego IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.06.05, 19:38 posolonego i popieprzonego schabowego wrzucasz na rozgrzany tluszcz (bez panierki)soute.Po 3 minutach odwracasz na druga strone i na ta obsmazona kroisz (na kazdy) jeden wiekszy zabek czosnku,oraz kladziesz jablko starkowane na grubszej jarzynowce.Przykrywasz patelnie pokrywka i smazysz 3 -4 minuty.Obracasz kotlety jablkami do dolu,przez 1-2 minuty smazysz (jablko sie zmaceruje w tluszczu),przekladasz na talerz ,na lisc salaty,na wierzch jablko z czosnkiem.Recze,ze warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betti Re: co ze schabowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:05 brzmi nieźle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: co ze schabowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:39 same fajne pomysłY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka 35 Re: co ze schabowego IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.06.05, 16:36 Gargamelu,zrobilam tego schabowego jako cieple danie na przyjecie imieninowe.Rewelacja.Goscie sie zajadali,ze tylko sprobowalam troszeczke. jest wspaniale to danie.Wszyscy prosili o przepis ale nie podalam,niech to bedzie moja tajemnica i nas forumowiczow.Wielkie dzieki za ta atrakcje. Serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: co ze schabowego 09.07.05, 19:48 Dzisiaj przyrządziłam i rzeczywiście jest przepyszny :-) Mąż nie mógł się najeść :-) Za kilka dni powtórka. Serdeczne dzięki za pyszny przepis pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: co ze schabowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:37 ja powtarzam jutro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: co ze schabowego 23.06.05, 17:09 mozna pokombinowac z jakims sosem parykowo - pomidorowo - cebulowo - kazdym. Taki pseudo - wegierski smak + czerwone wino, a zamiast ziemniaków makaron (najlepiej krótki - penne, swiderki, itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: co ze schabowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:56 no tak ... ale u siebie muszę zostać przy ziemniakach, bo dla niektórych dzień bez ziemniaka to dzień stracony:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja mają rację! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 24.07.05, 13:30 Pyry na obiad muszą być, jak amen w pacierzu! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: mają rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:50 gargamelu a czy tego schabowego trzeba rozbić czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: mają rację! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.05, 06:15 lekko rozbijam tłuczkiem do miesa Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: co ze schabowego - SUPER PRZEPIS!!! 24.07.05, 20:58 A ja bardzo polecam schab zapiekany z pieczarkami, autorka jest jennie24 i mysle, ze nie bedzie miala nic przeciwko, ze podam tutaj ten przepis - jest rewelacyjny, wychodzi niesamowicie pyszne danie, goraco polecam: SCHAB ZAPIEKANY z PIECZARKAMI Schab rozbic tak jak na kotlety. Ulozyc na posmarowanej olejem/oliwa blaszce. Na calej powierzchni kotleta posypac zupe cebulowa w proszku Knorra. Na to pokrojone w plasterki pieczarki. Tez na calej powierzchni. Na pieczarki ser żółty, ja posypuje gruba warstwe utartego sera. Całego kotleta pokrywam gruba warstwa majonezu, tak ze sera nie widac. Nastepnie włożyć do piekarnika i zapiec okolo 20 minut (temp. ok.190 )aż sie wierzch zrumieni. Przed wyciagnięciem posypuję jeszcze żołtym serem, ale niekoniecznie. Zamiast świeżych pieczarek można użyć zakonserwowanych, a zamiast majonezu gęstej śmietany. Ja wolę z majonezem. Jeżeli nie ma się zupy cebulowej, to można ja zastapic: najpierw posolic, popieprzyc, na to cebule lekko podsmażoną. Ale z zupa jest fajny smak no i nie trzeba juz doprawiac. No i karkowka tez moze byc zamiast schabu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schabowy w winie. Re: co ze schabowego - SUPER PRZEPIS!!! IP: *.cm-upc.chello.se 28.07.05, 00:02 Schabowego w panierce nie jadam od 15 lat. Smaze, dodaje czosnek, jak sie ciut zrumieni wlewam biale wino, jak sie ciut poddusi i troche wina wyparuje, zalewam smietane i ciut dusze w tym sosie. PYCHA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: co ze schabowego - SUPER PRZEPIS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:56 wrzuć w wyszukiwarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: co ze schabowego - SUPER PRZEPIS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:46 ups... nie lubię czosnku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: co ze schabowego - SUPER PRZEPIS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:15 dobre Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co ze schabowego 28.08.05, 22:13 Czyli schabowy byle by nie schabowy?... Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: co ze schabowego 29.08.05, 03:48 kiedys zrobilam schabowego wg. p. Maklowicza- zamarynowac w czerwonym wytrawnym winie z garscia swiezego tymianku, rozmarynu i innych ziol. Tak po godzinie, dwoch otoczyc w bulce tartej i szybko usmazyc na oliwie z oliwek na zloty kolor. Naprawde roznica! Odpowiedz Link Zgłoś