GoĹÄ: berenia IP: *.datastar.pl 26.07.02, 09:19 Czy ktos ma dobry sprawdzony przepis na aromatyczne curry z kurczakiem? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: bozena Re: Curry z kurczakiem IP: *.osowo.pl 26.07.02, 11:57 Witam! kiedys dunczyk mi pokazywal cos takiego:ugotowany kurczak tak jak na rosol(W posolonej wodzie).na tym rosole zrobiony sos kerry,mieso z kurczaka obrane wrzucone do tego sosu. podane z ryzem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E.V. Re: Curry z kurczakiem IP: *.proszynski.pl 26.07.02, 12:13 Witam, Polecam Ci te przepisy [wypróbowane]: www.MniamMniam.pl/p.php?p=585 oraz www.MniamMniam.pl/p.php?p=638 I w ogóle zapraszam na www.MniamMniam.pl pozdr, grzesio Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: berenia Re: Curry z kurczakiem IP: *.datastar.pl 26.07.02, 13:42 Dzieki, na mniammniam.pl bywam czesciej (znacznie) niz we wlasnej kuchni. Gratuluje interesujacej i dynamicznej strony. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Curry z kurczakiem 26.07.02, 13:55 Ja mam pytanie natury technicznej: czy zamiast roznych przypraw wymienionych w jednym z tych przepisow (kozieradka - nawet nie wiem, co to jest:), kmin rzymski, kurkuma) moge dac gotowy proszek curry? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E.V. Re: Curry z kurczakiem IP: *.proszynski.pl 26.07.02, 14:10 Witam, Pewnie, polecam mieszankę curry firmy Ducros - moim zdaniem wariant pikatny jest lepszy. pozdr, grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia 44 Re: Curry z kurczakiem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 13:39 oto mój wypróbowany przepis: Piersi z kurczaka ( 4 szt.)pokroić w kostkę 3x3cm, podsmażyć na patelni, przełożyć do rondla i zalać sokiem z brzoskiń ( z 1/2 puszki). Brzoskwinie pokroić również w kostkę i dodać do rondla. Wsypać 2 łyżeczki curry. Gotować ok 30 min. Jest niezłe. Można podać z ryżem i sałatką z pomarańczy, papryki i migdałów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś