Dodaj do ulubionych

MIESZANKA CHIŃSKA

11.07.05, 11:59
Jadł to ktoś ? Do czego najlepiej ją podać? Jak smakuje ? ;>
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka874 Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.07.05, 12:32
      Ja mieszanke chińską robię ze schabem lub kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym.
      Mięso kroję w paski lub grubszą kostke mocno pdsmażam,usmażone mięso wyjmuje i
      odkładam na mały talerzyk,na patelnie z tłuszczem po mięsie wrzucam
      warzywa,chwile mieszam ,zmniejszam gaz,dolewam odrobine wody i sosu sojowego
      [niekoniecznie| następnie duszę pod przykryciem,aż do miękośći,na samym końcu
      dodaje do tego wcześniej usmażone mięso i mieszam,podaje z ryżem ,polane sosem
      słodko kwaśnym Łowicza łagodnym
      • Gość: Aga Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.grupalotos.pl 18.07.05, 14:14
        ja robie tak samo, ale nie uzywam zadnych sosow w sloikach, po prostu dodaje
        sos sojowy,koncentrat pomidorowy i przypawe 5 smakow. ewentualnie zageszczam
        maka
        • Gość: kasia Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:34
          ja wrzucam sos słodko kwaśny ze słoika
    • Gość: mmyszka1 Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 15:26
      a ja robie tak smakuje jak w china town we wrocławiu
      kroje w drobne kawałki pierś z kurczaka obsybuje w imbirze takim w proszku
      odstawiam na 20-30 min i podsmażam.za ten czas i rosołek w kostce rozrabiam w
      1 1 szklance gorącej wody .wkładam mieszanke do garnka zalewam to rosołkiem
      dodaje 2-3 łyżki sosu sojowego , dodaje troszke wegety i troszke papryki chili
      w proszku to już wedle uznania ja chińskie żarcie lubie pikantniejsze następnie
      dodaje piersi kurczaka dusze jeszcze chwile i podaje z ryżem
      pyszne pozdrawiam
      • Gość: ania Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:42
        i jak smakuje?
      • pina-colada Re: MIESZANKA CHIŃSKA 17.07.05, 22:48
        Sugerujesz, że w china town smakuje dobrze? Jadłam tam raz. O jeden raz za
        dużo. A za chińszczyzną wszelaką przepadam. Ale tamtą chciałabym zapomnieć...
    • myszz Re: MIESZANKA CHIŃSKA 18.07.05, 08:10
      ja robie /+sól+sos sojowo grzybowy+szpinak/ z ryzem i podaje normalnie do ud
    • yavorius Re: MIESZANKA CHIŃSKA 18.07.05, 09:23
      Znośna, ale o wiele lepiej zrobić samemu. Jak na danie proste i szybkie - OK.
    • dorotafx Re: MIESZANKA CHIŃSKA 18.07.05, 18:58
      ja robię podobnie. Na jednej patelni dusze warzywa z przyprawa chińską. Na
      drugiej filet z kurczaka pokrojony w paseczki z sosem sojowym. Po upieczeniu
      mięsa wrzycam wszystko do wooka i dodaję fix do potraw chińskich. Dusze jeszcze
      przez chwilę. Makaron sojowy lub ryż gotuję osobno daję na tależ a na górę
      nakładam danie chińskie. Pysznie smakuje i pysznie wygląda. Dodam jeszcze że
      najlepiej smakuje jednak ze świezych warzyw. A wcale nie wiele więcej roboty.
      • orissa Re: MIESZANKA CHIŃSKA 18.07.05, 20:01
        Pokrojone mięso (pierś z kurczaka lub polędwiczki wieprzowe) zalewam sosem
        sojowym, podsmażam, w międzyczasie mieszankę warzyw wrzucam do garnka na
        odrobinę oliwy, dorzucam wcześniej namoczone i pokrojone grzybki mun, podsypuję
        imbirem, mieszanką przypraw "5 smaków", po 10 minutach wrzucam mięso, mieszam
        wszystko, podaję z makaronem sojowym.
        • Gość: beti Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:06
          muszę iść po sojowy i zaraz się zrobi
    • Gość: frania Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:08
      wypróbowałam - dobre :-)
    • Gość: m Re: MIESZANKA CHIŃSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:57
      najlepsza jest mrożona bonduelle + ananas + makaron ryżowy.... mniam.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka