Dodaj do ulubionych

Telepizza wprowadza w błąd klientów!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:33
Swoją ofertą " szalone wtorki i środy"- wszystkie średnie pizze za 50%
kosztują w rzeczywistości więcej, gdyż minimalna wartość dostawy to 17 zł.
najtańsza pizza kosztuje ok.22 zł, najdroższa ok 30 zł, łatwo więc policzyć,
że trzeba dokupić "coś jeszcze"za ok.3-6 zł, by skorzystać z tej super
oferty!!!
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 13.07.05, 19:47
      grunt to sie dac złapac na "promocje"
      przeciez im sie toi jakoś musi zwrócić / opłacić..
    • Gość: agnes Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.devs.futuro.pl 13.07.05, 21:11
      zamówiłam raz i nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Droga i obrzydliwa
    • Gość: pizzero Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:27
      nieuczciwe ...
    • yavorius Telepizza to jedno wielkie nieporozumienie 14.07.05, 13:27
      Nikt nie może się połapać w ich "promocjach", a ja na dwie tortille czekałem 20
      minut i dostałem je z łaską tylko dlatego, że Narzeczona zrobiła awanturę (ja
      spokojnie czekałem, bo chciałem zobaczyć, ile im to zajmie).
    • Gość: siedemgrzechow Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.net-serwis.pl 14.07.05, 14:18
      polecam da grasso zamiast hutow, dominosow i innych obrzydliwych,
      zamerykanizowanych i drogich pseudopizzy. najdrozsza duza kosztuje ca 23 zl, ma
      smak normalnej wloskiej pizzy (choc to sieciowa), cieniutkie ciasto, pycha.
      jedyny minus to oplata za dowoz od 2,5 zalezy od odleglosci:)
      • marghe_72 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 14.07.05, 14:28
        Będe sie czepiać i to mocno.
        Da Grasso oferuje pizze m.innymi o tak wdziecznych nazwach jak
        bóg
        zeszyt
        wiązać
        strzelać i wiele wiele innych

a składniki to osobna historia

Nie umiałaym tam zjeść. Przykro mi.

cytat:
        Otrzymasz bezpłatnie:
        majonez, oregano, curry i śmietanę.

po co?
        to sałatka jakaś ma byc??
        • Gość: siedemgrzechow Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.net-serwis.pl 14.07.05, 15:02
          po pierwsze mam w szczerym powazaniu to jak nazywaja sie ich pizze, wazne, ze
          sa dobre, po drugie jakos nie pamietam cobym dostala smietane czy co tam, daja
          dodatkowy sos pomidorowy i czosnkowy, po trzecie "Nie umiałaym tam zjeść.
          Przykro mi"-dyskusja w tej sytuacji jest rownie bezsesowna co dyskusja o
          ksiazce, ktora czyatala tylko jedna strona. czepialstwo kulinarne uznaje tylko
          wtedy gdy ma uzasadnienie w smaku.
          • Gość: marghe_72 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 18:27
            Moim zdaniem dyskusja ma sens.
            Bo ja nie poszłabym do przybytku, który mianuje sie pizzerią a serwuje to co
            wymieniono w menu. To niewiele ma wspólnego z pizzą.
            To czy podano majonez i śmietanę czy nie nie ma znaczenia skoro w menu stoi jak
            wół.

niech sie nazywa plackarnią
            niech sie nazywa jak tylko chce.. ale nie pizzerią.

Tak samo nie poszłabym do sushi baru serwującego smażonego karpia ;-)
            • saiss Marghe 14.07.05, 19:09
              Ja akurat Da Grasso lubię. Na nazwach się nie znam, więc mi nie przeszkadzają, a
              fakt jest taki, że mają przepyszną pizzę. Może to dowód mojego 'lajkonictwa' ;)
              Ale w Polsce nie oczekuję rasowych, włoskich i sensownych nazw, tylko smacznego
              obiadu - niech będzie to placek z sosem pomidorowym i dodatkami.
              • Gość: marghe_72 Re: saiss IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 19:34
                ja juz gdzies kiedyś o tym pisałam. Mam na tym punkcie lekkiego hopla , wiem..

dla mnie nazwa ma znaczenie. Duże.
                bo swiadczy o kompetencji i znajomosci tematu (lub jej braku) kucharza /
                własciciela.
                Jak tak luzno podchodzi do nazw to równie luźno moze podchodzić do
                składników... i tak zamiast prosciiutto crudo dostaniemy wędzoną polką szynkę..
                a sprawdzenie czegoś w słowniku aż tak trudne nie jest :))) zwłąszcza jesli sie
                chce prowadzić włoską/ chinską,/ niemiecką restarurację
                • saiss Re: saiss 14.07.05, 22:33
                  A w to akurat nie wątpię. Ale mówię - mnie wszystko jedno, bo się nie znam.
                  Pizzę robia dobrą.
                  W zasadzie - skoro , jak przypuszczam, większość potencjalnych konsumentów
                  podchodzi do tego tak, jak ja...to po co trudzic się nad bardziej wyrafinowaną
                  nazwą, niż Zeszyt Z Pepperoni? ;)
                  • ba_nita Re:Moim zdaniem 14.07.05, 22:45
                    to przejaw wysiłków właściciela na "oryginalność", a że nie wyszło? Cóż... "Pod
                    nogami" w knajpie poszukują: pizzermajstra. Pewnie do pizzerplacka. ;-) Mnie to
                    nie wadzi, co najwyżej wzbudza salwy śmiechu co jest ponoć zdrowe. Na szczęście
                    nie jadam w tego typu przybytkach, tym bardziej, że zrobienie pizzy w domu
                    zajmuje mi góra półtorej godziny i nawet obecne temperatury mi w tym nie
                    przeszkodzą gdy mnie nachodzi chętka. Zresztą większość roboty wykonuje za mnie
                    maszyna do chleba.
                    • yavorius ja już się wypowiadałem 15.07.05, 09:26
                      gdzieś indziej, ale się powtórzę. Dla mnie pizza może się nazywać po włosku
                      nawet "świecący zeszyt wirujący na zielonej lampie, otoczonej sierścią kota",
                      byle była dobra i tania. A w DaGrasso takie pizze są. I o.
            • Gość: agata Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:57
              o ile wiem tekst o majonezie, śmietanie itd znajduje się w dziale "cennik
              dodatków" co oznacza, że jeśli np zamówisz pizzę z dodatkową śmietaną (np w
              przypadku pizzy z łososiem, na której jest śmietana) to dostaniesz ją gratis. w
              przeciwieństwie do łososia :)
              całkiem logiczne jak się temu przyjżeć :)
              a jeśli wg ciebie lepsza jest pizzeria, w której sprzedają pizzę z kebabem niż
              taka, w której smaczna pizza ma idiotyczną nazwę to cóż... dyskusja
              rzeczywiście nie ma sensu :)
    • gocha221 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 14.07.05, 14:46
      Telepizze jadłam raz w zyciu.
      Podczas wspólnej nauki przed egzaminem kolezanka zaproponowała, zebysmy
      zamówiły, bo ona czesto je i uwielbia. Zrzuta była po 7zł,co w sumie dało 21zł
      polskich (było nas 3 sztuki.)
      Było to ponad 2 lata temu i w tym czasie u mnie na osiedlu można było zjesc w
      malutkiej rodzinnej pizzeri pizze całkiem spora i z 3 składnikami.
      Przywieźli nam jakięs malutkie, niedobre cos.
      A GRATIS dostałysmy sałatkę coleslaw, której było ok. 2 łyżek!!
      paranoja.
    • Gość: oszuści ot, co... Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:36
      niby promocja, ale nie promocja ot, co...to tak jakby sprzedawać telewizor w
      dobrej cenie, ale tylko z karniszem, zasłonami i dywanem, może się by przydało,
      ale czy akurat jest potrzebne...
    • buterfly5 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 15.07.05, 13:43
      To zamów dwie pizze w cenie jednej! Nie dopatruję się tu oszustwa...
      • Gość: oszuści ot, co... Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:51
        z dwóch można skorzystać tylko na lokalu i do dużej można dostać średnią lub
        małą z jednym składnikiem mniej, bodajże - nie ważne... ja tam uważam, że moze
        nie oszukują, ale napewno w błąd wprowdzają...a to juz nieuczciwość...
    • Gość: fast-foodowi mówić Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:56
      niezdrowe i jeszcze w błąd wprowadzają
      • marchefka27 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 18.07.05, 21:06
        domyslam sie ze w wiekszosci sieciowek (a i pewnie w innych knajpach tez)
        zdarzaja sie rozne cuda, ale jako ze w czasie studiow mielismy krotką acz
        burzliwa przygode z Telepizza nigdy u nich nic nie zjadlam. W innych mi sie
        zdarza, staram sie nie zastanawiac co tam robia z zarciem, nie widzialam - nie
        wiem. Ale tam po pierwsze nikt nie wymagal od nas badan na nosicielstwo (praca
        z zarciem !), kiedy zepsula sie chlodnia i dodatki same wchodzily na pizze
        spytalam kierownika czy juz moge to wyrzucic, bo groszek/kukurydza itp
        stanowily jedna bryle a szynka swiecila wszelkimi kolorami teczy...co
        powiedzial? wyrzucic nie, wez to wyplucz...smacznego :)
        Nie ma to jak domowa pizza :) a z knajpianych - jest taka knajpka przy
        silverscreenie na pulawskiej - w tym bloku obok - super pizza :)
        • Gość: Prosto Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.05, 23:34
          Nie no pieknie tylko ze w Telepizzy nie ma groszku wymagana jest ksiazeczka
          aktualna sanepidu i nikt nie pozwolil by ci na prace z zepsuta lada chlodnicza.
          Pozatytm polecam inne pizzerie w szczegolnosci te ktoore maja w menu 45
          rodzajow pizzy i 60 skladnikow do wyboru . Biorac pod uwage ich sprzedaz i
          zejscie skaldnikow ( w szczegolnosci owoce oza) mozna tylko podejrzewac jakiej
          wszystko jest swiezosci...
          Chyba ze wlasciciela stac na otwieranie co dziennie nowej puszki kaparow do
          zrobienia jednej pizzy
    • Gość: hehehe Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.05, 23:29
      Mozeasz kupic sobie 2 pizze w cenie 1 lepiej niz przychodzac do lokalu i
      kozystajac z oferty 2 za 1 bo bedziesz niala 2 pelnowartosciowe(z taka sama
      iloscia skladnikow) pizze. Mozesz tez skorzystac z oferty Pizza Hut (minimalne
      zamowienie 20 zl)
      Nie widze tutaj wprowadzania w blad !!
    • Gość: ilecka Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.adm.unifi.it 20.07.05, 10:57
      a mojemu chlopakowi wlochowi najbardziej ze wszystkich pizzy(nawet wloskich)
      smakuje ta z telepizzy, hehehe

a poza tym nie uwazam zeby to o czym pisze autor watku bylo wprowadzaniem w
      blad klientow. przy kazdej promocji trzeba poznac jej warunki. nigdzie jeszcze
      nei widzialam zeby cos rozdawali za darmo
      • yavorius Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 20.07.05, 10:58
        Jest w TV reklama, że pizza za 8 zł. Idę do lokalu i co? I guzik, nic na ten
        temat nie ma.
        • marchefka27 Re: Telepizza... DO PROSTO 20.07.05, 13:28
          Moze trudno w to uwierzyc, ale niestety tak bylo. Pracowalismy razem z moim
          obecnym mezem (nie tylko w telepizzy, ale tez w marketach na dzialach
          spozzywczych - w czasie studiow przewinelismy sie przez rozne ciekawe miejsca i
          o ich higienie wole nie pamietac, ale przynajmniej nie jem nic tez w
          marketowych barkach) a ksiazeczki nie mam do dzis. Przykre ale prawdziwe.
          Pracowalismy tam na przelomie 1996/1997 r. i groszek wtedy był wsrod
          skladnikow...
          • Gość: figa da grasso jest łódzkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:37
            i dobre, a majonezu nie musicie zamawiać ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka