Dodaj do ulubionych

Kocham Roberta Makłowicza, a Wy?

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.08.02, 10:46
Po prostu uwielbiam wszystko co R.M. pisze, mówi, pokazuje na ekranie! Jeny,
zycze Mu 100000000 plus nieskonczonosc pychotek do wyprobowania i przekazania
potomnym....;)))Czemu takich facetow z klasa trudno dzisiaj spotkac?
Obserwuj wątek
    • quba Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 08.08.02, 11:37
      Gość portalu: aniaa napisał(a):

> Po prostu uwielbiam wszystko co R.M. pisze, mówi, pokazuje na ekranie! Jeny,
      > zycze Mu 100000000 plus nieskonczonosc pychotek do wyprobowania i przekazania
      > potomnym....;)))Czemu takich facetow z klasa trudno dzisiaj spotkac?

ja też
      • hania_76 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 08.08.02, 11:59
        Bardzo lubię jego programy, felietony. Lubię gotować według przepisów, które
        podaje, bo zawsze wszystko dobrze wychodzi. A kiedy robię coś według przepisu
        pani Marty Gessler lub pani Agnieszki Kręglickiej - już nie. Ot, zagadka.
    • Gość: Lobelia Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: 195.187.102.* 08.08.02, 12:29
      Rzadko oglądam, bo niedzielne przedpołudnia to nie jest
      moja pora oglądania TV, zwłaszcza latem. Ale te programy,
      które oglądałam podobały mi się i uważam, że to chyba
      najciekawiej zrobiony z polskich programów kulinarnych.
      Inna sprawa, że jeszcze niczego nie próbowałam ugotować z
      prezentowanych tam potraw. Szkoda, że przepisy nie są (o
      ile wiem przynajmniej) po programie publikowane np. w
      internecie, czasem nawet bym może coś wypróbowała, ale
      nie zdążam zapisać, albo wydaje mi się, że zapamiętam.
    • Gość: curry Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 12:35
      ja też i mój chłopak również...
      Rano w niedzielę jest to program obowiązkowy!

• Gość: curry Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 12:37
      a czy można równocześnie kochać Makłowicza i Kuronia?
      ...chyba niemożliwe....
      • quba Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 08.08.02, 12:45
        Gość portalu: curry napisał(a):

> a czy można równocześnie kochać Makłowicza i Kuronia?
        > ...chyba niemożliwe....

można można, ja też to mam
      • agatak Makłowicz - Kuron 09.08.02, 15:18
        Gość portalu: curry napisał(a):

> a czy można równocześnie kochać Makłowicza i Kuronia?
        > ...chyba niemożliwe.... - chyba nie... Ja mam wrazenie ze KUron caly czas ma
        cos w ustach, a kiedy nie ma go w kadrze to grzebie palcem w nosie. Maklowicz
        jest facet z klasą nawet i tyle.
    • Gość: lisiczka Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.man.polbox.pl 08.08.02, 12:46
      ja tez Go bardzo lubie.
      ostatnio gotowal spagetti w przedszkolu
      siedzac na podlodze w otoczeniu dzieciakow
      i deser na hustawce :)
      dzieciaki nim krecily i jak mu sie udalo
      wlac krem do salaterek nie mam pojecia :)
      najlepsze jest jednak to, ze Jego
      przepisy naprawde wychodza :)
    • lucyna8 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 08.08.02, 13:41
      Kuroń jest dobry,ale Makłowicz uważam ,że dowcipniejszy.
    • Gość: Ada Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.chello.pl 08.08.02, 13:53
      Nie tylko super gotuje i jest superuroczy na ekaranie, ale także pisze naprawdę
      dobre recenzje o knajpkach i restauracjach. Polecam "Listy pieczętowane sosem".
      • Gość: grychter Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.11.02, 06:25
        Gość portalu: Ada napisał(a):

> Nie tylko super gotuje i jest superuroczy na ekaranie, ale także pisze
        naprawdę
        >
        > dobre recenzje o knajpkach i restauracjach. Polecam "Listy pieczętowane
        sosem".
        A w czym on to pisze?
    • Gość: blanka4 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.skb.pl / 192.168.1.* 08.08.02, 14:03
      nie mozna pporównywać Makłowicza do Kuronia - zupełnie inna kategoria /i nie
      chodzi wyłącznie o wagę../ Z ich dwojga wybieram Makłowicza i zapisuję się do
      fanklubu tego przemiłego pana o wielkiej wiedzy, kompetencjach i klasie!
      pozdr
    • vanilja Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 08.08.02, 14:35
      O rany, aniaa,trafiłaś w samo sedno!!!
      Zawsze jak oglądam "Podróże kulinarne.." to myślę: Boże! Mieć takiego faceta w
      domu to po prostu skarb!
      Gdybym z nim mieszkała, to całymi dniami przyglądałabym się jak smakowicie
      przyrządza różne pyszności i słuchała jego apetycznych opowieści (uwielbiam to
      niewymuszone poczucie humoru). Potem bym z przyjemnością pozmywała gary, bo
      czyż to nie rozkosz zmywać gary po Makłowiczu?...
      Jestem pewna, że On nie potrafi przybić gwoździa, ale czy to ma jakiekolwiek
      znaczenie przy wszystkich innych jego cnotach?...
      A może założymy fan-klub Makłowicza?
      A czy Makłowicz ma żonę (tak tylko pytam...)?
      • Gość: Lobelia Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: 195.187.102.* 08.08.02, 15:32
        Gdzieś czytałam wywiad z Makłowiczem. Zajęty niestety
        ;)), żonaty i dzieciaty... Poza tym pisali, że u niego z
        tym gotowaniem to tak nie do końca, bo nie ma człowiek
        zdolności manualnych za grosz i w kuchni niektórymi
        czynnościami tylko zarządza. Podobno niektóre bardziej
        wymagające zręczności rąk potrawy pomaga mu przygotowywać
        rodzina, bo on wie jak to ma wyglądać i smakować, ale z
        wykonawstwem gorzej. Sam się zresztą z tego nabija. Co
        nie zmienia faktu, że program robi fajny. Nie mogę
        odżałować, że nie ma np. strony internetowej z przepisami
        z poszczególnych programów.
        • Gość: fargo Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: 195.117.255.* 08.08.02, 16:10
          No Lobelia, tu masz rację. Ja wszystkie programy z nim nagrywam, ale wolałabym
          stronę w internecie.
          Kiedyś w TV w Podróżach... był z żoną (b.ładna brunetka) i z synami (takie
          dziwne imiona mieli- około 8 i 12 lat). Przyłączam się do jego fanclubu,
          pozdrawiam kucharzy.. fargo.
      • Gość: Mimi Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.krakow.pl 11.01.03, 13:38
        Ja też zapisuję się do fan-klubu p. Makłowicza.
        A co do żony... W jednym z programów występowali z nim jego dwaj synowie. Robił
        dla nich omlet.
    • Gość: zmora Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.pbk.pl / 10.1.12.* 08.08.02, 17:59
      tez lubie prgramy Maklowicza
      wogole to lykam kazdy program gdy jest cos o gotowaniu
      a naprawde troszke tego jest
      Moim zdaniem nawet nieco lepsze np. swego czasu na PULS-ie sekrety polskiej
      kuchni zdradzal Pan Grzegorz Russak (Dom Polonii w Pultusku) robil to naprawde
      swietnie.
      Jesli posiadacie kablowka to polecam programu kulinarne prezentoweane przez
      K.Floyda lub Brayana Turnera na Travel Channel - sa swietni .
      Kiedys bylo tez duzo o gotowaniu na CLUB ale sie skonczylo - a szkoda :(

pozdrawiam
      --
      zmora

• roseanne bez dostepu do TVP 08.08.02, 18:04
      ale wywaid z nim czytalam kiedys w 'Kuchni", wszystkie podane tam przepisy
      wyprobowalam - mniamniusne
      • silie Re: bez dostepu do TVP 08.08.02, 18:56
        Dołączam sie do fanclubu!!!
        Jest przemiłym człowiekiem, dowcipnym, zabawnym, o ogromnej wiedzy i przede
        wszystkim ma POMYSŁ na to, co robi.
        Kuronia przewyższa pod każdym względem, a mimo swojej wybitności i
        oryginalności, jest taki swój, zwyczajny- paradoks normalny!

Ale fakt, przydałaby się stronka z jego przepisami!!!
        Może podejmiemy jakąś inicjatywę?
        s.
        • Gość: hedonist a ja go nie kocham IP: *.chello.pl 08.08.02, 23:07
          Trudno bedę w poprzek. Mnie jego humor "Pański" nie smakuje. Próbuje za wszelką
          cenę upodobnić się do K Floyda ale baaardzo mu daleko-jedna wielka pretensja.
          Sądzę, że do telewizji dostał się dzięki niedorzecznik-Pawlaczynie. W tej
          SLDowsko-PSLowskiej cukierni razem kręcą smaczne lody dla siebie. No cóż na tym
          to polega.
          Aha musiał kiedyś dostać mały spaślak w Kielcach bo cóś ich strasznie nie lubi
          zwróciliście na to uwagę?

Pozdrawiam miłośników Floyda(pomimo tego że nie lubi on kuchni Europy środkowej)
          i Monty Pythona oraz halaszle.
          • Gość: zmora Re: a ja go nie kocham IP: *.pbk.pl / 10.1.12.* 09.08.02, 09:11
            Gość portalu: hedonist napisał(a):

>
            > to polega.
            > Aha musiał kiedyś dostać mały spaślak w Kielcach bo cóś ich strasznie nie
            lubi
            > zwróciliście na to uwagę?

w Kielacach ???
            Byl przeciez na otwarciu "Kawiarni Wiedenskiej" - podobno bardzo mu sie
            podobalo

>
            > Pozdrawiam miłośników Floyda(pomimo tego że nie lubi on kuchni Europy
            środkowej

ja tez wole Floyda

pozdrawiam

--
            zmora
            • quba Re: a ja go nie kocham 03.09.02, 09:41
              Gość portalu: zmora napisał(a):

> Gość portalu: hedonist napisał(a):
              >
              > >
              > > to polega.
              > > Aha musiał kiedyś dostać mały spaślak w Kielcach bo cóś ich strasznie nie
              > lubi
              > no bo nikt nie lubi scyzorykow
              >
              > >
              >
    • momi Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 08.08.02, 19:26
      Uwielbiam jego poczucie humoru, erudycję a przede wszystkim to ,że
      jest "obrońcą" prawdziwego smaku.Kiedy trzeba użyć masła używa go nie zważając
      na "poprawność i tendencje", sugeruje,że najlepsze są dania z produktów
      sezonowych,swieżych i nie poleca nam np. sałatek z kukurydzy konserwowej,
      ananasa z puszki .Oby tej kultury kulinarnej uczyli się właściciele restauracji
      i na deser podawali np. polskie leśne owoce zamiast dojrzałe w magazynach
      owoce "tropikalne"
    • krzysio_m Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 09.08.02, 09:25
      Otóż wbrew twierdzeniom co poniektórych Forumowiczów,
      istnieje, co prawda nieoficjalna i w początkowym stadium
      rozwoju strona poświęcona Naszemu Ulubionemu.
      Adres do niej to:
      www.m-c-k-o-r-n-i-k.bazafirm.pl/kuchnia/index.htm:-)
      Krzysztof
      • Gość: NINA Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: 213.76.128.* 09.08.02, 10:00
        krzysio_m napisał:

> Otóż wbrew twierdzeniom co poniektórych Forumowiczów,
        > istnieje, co prawda nieoficjalna i w początkowym stadium
        > rozwoju strona poświęcona Naszemu Ulubionemu.
        > Adres do niej to:
        > <a href="www.m-c-k-o-r-n-i-k.bazafirm.pl/kuchnia/index.htm:-
        )"target="_b
        > lank">www.m-c-k-o-r-n-i-k.bazafirm.pl/kuchnia/index.htm:-)</a>
        > Krzysztof

Krzysztofie coś jest chyba nie tak z tą stroną , bo mi komp napisał że błędny
        adres. pleaaasssseeee, sprawdź to, bo bardzo mi zależy na przepisach p.
        Makłowicza i tak sie strasznie ucieszyłam jak zobaczyłam informację o tej
        stronie, a tu takie rozczarowanie........... :(
      • Gość: Lobelia Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: 195.187.102.* 09.08.02, 10:41
        www.mckornik.com/kuchnia/index.htm
        To chyba to samo, ale na razie wiele tam nie ma
        aczkolwiek autor ma ambitne plany. Zobaczymy, co mu z
        tego wyjdzie, życzę mu jak nalepiej. Ubolewam, że nie ma
        strony oficjalnej, ze zdjęciami itd., na pewno miałaby
        duże powodzenie wśród internautów.
        • hania_76 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 09.08.02, 10:58
          Gość portalu: Lobelia napisał(a):

> <a
          href="http://www.mckornik.com/kuchnia/index.htm"target="_blank">www.mckornik
          > .com/kuchnia/index.htm</a>
          > To chyba to samo, ale na razie wiele tam nie ma
          > aczkolwiek autor ma ambitne plany. Zobaczymy, co mu z
          > tego wyjdzie, życzę mu jak nalepiej. Ubolewam, że nie ma
          > strony oficjalnej, ze zdjęciami itd., na pewno miałaby
          > duże powodzenie wśród internautów.

O tak! U mnie na pewno.
    • Gość: Grazyna Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 10:11
      Ja również lubię programy kulinarne prowadzone przez R.Makłowicza.
      Są ciekawie realizwane, a sam Makłowicz oprócz kucharzenia potrafi ładnie
      gawędzić.Posiada poza tym dużą wiedzę historyczną.To wszystko razem mu świetnie
      wychodzi.
      Jeśli chodzi o programy kulinarne w TV - to mój typ nr 1.
      • krzysztof.moczulski Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 09.08.02, 10:56
        Ktoś tam na górze npisał, że Makłowicz się snobuje. A mnie sie po prostu
        wydaje, że facet jest sobą. 100% Krakauer z krwi i kości, a przy tym jak on
        opowiada o wszystkim. Zawsze pod ręką garść anegdot na temat miejsca, bądź
        potrawy.

Jedyna wtopa to ta na 'różycu' jak pyzy chciał robić z mąki pszennej i nie
        posłuchał starej przekupy, że ziemniaczaną się daje... ;)

Mimo wszystko uważam, że Podróże Kulinarne są jednyną godną uwagi pozycją
        kulinarną w polskiej telewizji w ogóle
        ------------------------------
        'Czerwona paprykę posiekałem może drobniej, ale wszystko co czerwone siekam
        bardziej zawzięcie'

R. Makłowicz
        • Gość: ewa Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.jaw.prince.pl / 10.10.0.* 30.08.02, 14:42
          krzysztof.moczulski napisał:

> Ktoś tam na górze npisał, że Makłowicz się snobuje. A mnie sie po prostu
          > wydaje, że facet jest sobą. 100% Krakauer z krwi i kości, a przy tym jak on
          > opowiada o wszystkim. Zawsze pod ręką garść anegdot na temat miejsca, bądź
          > potrawy.
          >
          > Jedyna wtopa to ta na 'różycu' jak pyzy chciał robić z mąki pszennej i nie
          > posłuchał starej przekupy, że ziemniaczaną się daje... ;)
          >
          > Mimo wszystko uważam, że Podróże Kulinarne są jednyną godną uwagi pozycją
          > kulinarną w polskiej telewizji w ogóle
          ------------------------------
          > 'Czerwona paprykę posiekałem może drobniej, ale wszystko co czerwone siekam
          > bardziej zawzięcie'
          > R. Makłowicz

taki z niego Krakauer jak z koziej dupy trąbka, to prawie mój sąsiad pochodzi z
          Myślenic KOŁO Krakowa, ojciec pływał jako kucharz na statkach i pochodzą gdzieś
          tam z Zachodu
          ale ja też go oglądam i podziwiam, nie wszystko co prawda, bo momentami wydaje
          mi się zbyt wygórowane cenowo (ale można przynajmniej popatrzeć jak się karmią
          inni), za to dowcip i prowadzenie programu-świetne, też staram mu się co
          niedzielę sekundować

pozdrawiam niezwykle smacznie (jak to mawiał Mr Kuroń, Maciej zresztą)
          > >
        • doka1 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 30.08.02, 15:55
          krzysztof.moczulski napisał:

> Jedyna wtopa to ta na 'różycu' jak pyzy chciał robić z mąki pszennej i nie
          > posłuchał starej przekupy, że ziemniaczaną się daje... ;)
          >
          A mnie sie wydaje, ze to bylo urocze. najwazniejsze, ze nie wycieli tego z
          programu aprzeciez nie lecial na zywo. Gosciu ma klase i pokazal swoj blad.
          Mogl wszystko zaczac od nowa. A to co mu wyszlo przekupce smakowalo:)
      • Gość: Iwona Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.02, 18:38
        Tez jestem za Panem Makłowiczem gotowałam w/g jego przepisów ale pyzy nam nie
        wyszły były bardzo twarde Pan M. tez miał z proporcjami kłopot w swoim
        programie i ciekawa byłam czy Jego były miękkie. Za mało tego typu pragramów
        mozn zobaczyć w TV. A kakże mogło by być trochę programów o urzadzaniu wnętrz
        itp.
        • Gość: martynka Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 12.08.02, 11:53
          makłowicz to świetny facet , uwielbiam jego głębokie spojrzenia w kamerę :)))
          Ostatnio na mazurskim grillu wypróbowalismy czosnek według jego porad (cały
          czosnek kładzie się na grillu i około 40 minut tam trzyma, po rozdzieleniu na
          ząbki , tworzy się coś w rodzaju masełka czosnkowego) - 1000% zgodności.
    • loginka1 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 12.08.02, 14:50
      A ja go nie kocham i nie marzę o facecie w tym typie fizycznym czy
      intelektualnym w domu, ale programy lubię bardzo i niektóre przepisy
      urzeczywistniam we własnej kuchni.
      A z Kuroniem nie ma sensu go porównywać, bo jeden jest profesjonalistą, a drugi
      pasjonatem. Obaj mają swój wdzięk i widać, że gotują naprawdę z pasją.
      • Gość: natalie Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 15:07
        jak ktoś odbiera cyfrę + to na włoskim kanale ALICE (u mnie 133) pokazuja
        wieczorami jak zrobic różne włoskie potrawy - spokojnie, metodycznie, jakie
        wino, jak ugranirowac itp. W zasadzie cały dzien na tym kanale prezentuja
        różne włoskie dania regionalne i restauracje, manufaktury makaronu itp., ale
        wieczorami (ok. 23.00) mozna się załapac np. na 3-godzinne oglądanie kucharzy
        w akcji. Jak jestem sama w domu to zamiast bac sie w nocy, właczam ALICE i
        podziwiam.
    • mummy5 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 12.08.02, 16:06
      Wreszcie ktoś poruszył ten temat!Gość jest rewelacyjny.Gdy oglądam jego
      program, natychmiast robię się głodna.I nici z odchudzania!
    • Gość: aniaa Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 10:11
      Jeny! Ale odzew!!! Strrrrasznie sie ciesze, ze nie jestem sama;) A moze macie
      jakis namiar mailowy do naszego ulubienca, to przeslemy mu linka do tego forum -
      moze pomoze to powziac mu decyzje o zalozeniu strony w necie...??? Pozdrawiam
      i zycze smacznego!
    • doka1 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 30.08.02, 16:04
      Przyłaczam się do fanklubu. Uwielbiam Gościa. Programy ogladamy wspólnie z
      mężem. Swietnie sie wtedy bawimy. Pan Makłowicz ma klase, a najbardziej mi sie
      podoba, piekna poprawna polszczyzna i to jak czasami "zbiera mu sie slinka"
      podczas mowienia o jedzeniu. Ubolewam, ze nie ma strony w necie. Artykuly we
      Wprost oraz ksiazki do tez kawalek swietnej rozrywki.
      Pozostaje w nadziei, iż Pan Robert zdaje sobie sprawe jak cieple emocje budzi i
      jak wielu ludzi czeka na kazdy nastepny program.
      Pozdrawiam.
      • Gość: DINGO Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.spray.net.pl 31.08.02, 16:38
        Hej,

Nie powiem gadane to on ma ale nasunęło mi się pytanie.
        Jak myślicie czy Makłowicz, Kuroń mają konkurencję kto może być następnym
        wielkim w kuchni?
        Bo ja mimo, że lubię Makłowicza widzę dla niego małe zagrożenie. Nie wiem czy
        znacie stronę Grzegorza www.MniamMniam.pl? No i ten facet ma stronę w sieci.

Pozdrófka,
        Dingo
        • mikus4 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 31.08.02, 17:24

Maklowicz i KUron , ani jeden ani drugi nie sa fachowcami.Ble ble ble i
          ciapcius ciapcius to cale ich programy.Popatrzcie jak uzywaja noza itp.kazdy
          fachowiec a nawet uczen szkoly gastronomicznej zauwazy ,ze to amatorzy i cos w
          rodzaju hochsztaplerow.Jak sie ma chody to mozna i o astronomii dupe zawracac w
          TV.gadki maklakowicza nadaja sie dla prowincjonalnych debili ,ktorzy schabowy
          uznaja juz za szczyt kunsztu.jak by taki kuron mial pracowac w kuchni to by za
          10 minut wylecial na zbita morde.facet nie ma pojecia ani o pracy ani o
          przygotowaniu miejsca do pracy.lata z garami ipatelniami jak pijany.makllowicz
          to zwykly cawniaczek-znalazl sobie nieszkodliwe zajecie i za tanie pieniadze
          zawraca gitare.Przygotowanie do tego ma zadne,terminologia z opowiadan babci i
          absolutna ignorancja w tym co usiluje pokazac.I moglby sie wysilic by
          niektore " cudzoziemskie" nazwy miejsc i produktow oraz dan wymawiac
          prawidlowo.nawet dla laika to brzmi zenujaco.
          • Gość: marta23 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.tele2.pl 02.09.02, 07:03
            JA i mój facet też uwielbiamy ogladać MAkłowicza:))
            • Gość: pikuś Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.chello.pl 07.11.02, 20:41
              zboczeńcy jacyś
    • Gość: anlukas Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 02.09.02, 23:30
      Nie mogę patrzyć na paralityka,mam poważne obawy że coś sobie utnie lub
      wydłubie krojąc cebule lub smażąc kotlety
      • doka1 Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 03.09.02, 09:07
        Myslisz, że mozna sobie coś uciąć podczas smażenia kotletów?;)
        Bez obawy nie pokazano by tego na wizji.
        • Gość: aniaa Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.02, 10:29
          Fakt, ze Szanowny R.M. sprawia wrazenie ciapciowatego goscia, ale sadze, ze ma
          to swoj urok. To, co mi imponuje najbardziej to fakt, ze facet MA SWOJ STYL, i
          jest on wszedzie rozpoznawalny - przeciez wszystkie "osobowosci polskiej TV-
          sceny" sa mdle jak flaki w oleju.
          Aha, podlaczam sie do opinii, ze serwis mniammniam.pl jest bardzo OK.
          Pozdrawiam sympatykow eksperymentow na polu noza i lyzki!
    • Gość: kobita Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 15:25
      Mam slabosc do Maklowicza i jego programu z prostego powodu. W TV jest to jeden
      z niewielu rzetelnych programow kulturalnych. Tak , tak kulturalnych. Po prostu
      Robert traktuje kuchnie jako element kultury materialnej miejsca, w krorym sie
      znajduje. Ot caly sekret sukcesu.....poza wyjatkowym wdziekiem pluszowego
      misia...oczywiscie.
      smacznego
    • Gość: moboj Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.magma-net.pl 27.09.02, 22:32
      ja też uwielbiam makłowicza. oglądam każdy program w niedzielę, potem jest
      jeszcze powtórzenie w poniedziałek lub wtorek, no i jeszcze czasami coś leci na
      tv polonia.
      to nie jest program w stylu:"teraz dodajemy to, potem tamto a teraz czekamy
      kwadrans". facet opowiada same ciekawe rzeczy, np. o miejscu, którym jest, o
      historii. jest niesamowicie dowcipny. no i takie pyszności gotuje.
      pomysł ze stroną internetową jest świetny, może ktoś zna jakieś namiary na rm,
      ciekawe co on na ten pomysł...
      • mrouh Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? 06.10.02, 18:59
        Ja też Makłowicza baaardzo lubię, szczególnie poczytać, w
        oglądaniu też jest niezgorszy. za łatwość w gadaniu z
        sensem. A że francuskiego nie zna...Dla mnie to, że on
        nie jest taki sztywny i akuratny to plus. Nie cierpię
        takich programów, gdzie nawet pół słowa oprocz tego, co w
        przepisie na potrawę nie pada i gdzie plumkająca muzyczka
        leci, bo pani kroi cebulę, albo cos się gotuje. U
        Makłowicza jak w normalnej kuchni- tu się mąka rozsypie,
        tam się troszkę uleje, człowiek a nie maszyna. Staram się
        go oglądać, rzadko mi się udaje.
        A mniammniam.pl to naprawdę następca. Przeeeeboska strona!
        • Gość: rebeka Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.cps.pl 06.10.02, 21:53
          MYślałam,że wszystko na temaat Makłowicz zostało powiedziane.Nikt nie
          napisał,ze obrzydliwie oblizuje palce i łyżki i pakuje je z powrotem do
          przyrządzanej potrawy.Po Krakowie chodzą ohydne pomówienia o tym jak wygląda
          promocja restauracji przez RM i PB.Poza tym gość ma restauracvję przy rynku,
          gdzie wcale cudów smakowych nie ma.
    • Gość: kluseczka Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 06.11.02, 19:14
      odnawiam:)
    • Gość: pan_ufnik Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.crowley.pl 07.11.02, 09:15
      Żydki jak zawsze znajdą sobie łatwe i przyjemne zajęcie.
      • Gość: polak krwi i kosci Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.02, 13:59
        Gość portalu: pan_ufnik napisał(a):

> Żydki jak zawsze znajdą sobie łatwe i przyjemne zajęcie.

tak tak popieram
        najlepsze programy kulinarne
        prawdziwie polskie , nie polskojezyczne prowadzi siostra gertruda w radiu
        maraja,
        teraz i zawsze
      • Gość: hedonist Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.chello.pl 07.11.02, 20:40
        Pan Panie Piotrze
        to zawsze byłeś oryginał
        Mente et maleo
    • Gość: Wittmann Re: Kocham Roberta Makłowicza, a Wy? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 14:17
      To jedna z niewielu dobrych - jeżeli nie jedyna pozycja reżymowej telewizji.
      Nie ma polityki a jest trochę dobrego, konserwatywnego klimatu i kultury.
      Pewnie dlatego prędzej czy później Brunatny Robert Kwiatkowski to zdejmie - a
      zamiast makłowicza kolejna biesiada ludowo-czerwona z Rodowicz, he, he.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka