agulka04 21.07.05, 11:34 przejrzałam posty o mięsie mielonym ale nie znalazłam mam mielone, nie chcę robić kotlecików czy klopsów; co mogę zrobić z niego jako z całości ?? proszę o rady :-0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: henia Re: pieczeń z mielonego ?? IP: *.europe.hp.net 21.07.05, 11:57 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,20183700,P_KOBIETA_PRZEPISY.html pieczeń z mięsa mielonego nazywa się "pieczenią rzymską" lub klopsem. Spróbuj poszukać innych przepisów wpisując w wyszukiwarki te dwie nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: pieczeń z mielonego ?? 21.07.05, 12:29 dziękuję :-) pieczeń rzymską znalazłam :-) a to z jajkiem w środku podoba mi się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henia Re: pieczeń z mielonego ?? IP: *.europe.hp.net 21.07.05, 13:10 Moja mama robi z jajkiem tylko na Wielkanoc (taka rodzinna tradycja) na codzień robi bez, poza tym zamiast jajka możesz dodać np. żółty ser pokrojony w grubą kostkę, podsmażone pieczarki, groszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: pieczeń z mielonego ?? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.05, 14:20 Najprostszy sposob na klops to: 1kg mielonego(obojetnie czy wieprzowina,czy drobiowe) 250-300ml mleka skondensowanego (nieslodzone) przyprawy jakie uzywasz(sól,pieprz,ziola itp.) Mieso wymieszaj z mlekiem skondensowanym,dodaj przyprawy,.Dobrze wymieszane wloz do foremki keksowej(jednorazowe z foli alu),do piekarnika,180 stopni,1,5 godziny Po tym czasie wyjmij z piekarnika i zlej od razu plyn,ktory się wydzieli z mleka.kazeina z mleka sklei mieso tak,że nie potrzebujesz bulki i jaj. Poleży dłużej ,nie skawsnieje (bez bulki).Grubsze plastry mozesz podawac z sosem do drugiego dania lub traktuj jak wedlinkę.Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś