Gość: Magi IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 19:25 Kupiłam małże prowansalskie.firmy abba ,.Jak je jeść prosto ze słoiczka czy na goraco z jakims ryżem niewiem poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malza Re: małże IP: *.cm-upc.chello.se 27.07.05, 23:35 Skrop porzadnie cytryna, dodaj posiekany koperek - duzo i bardzo drobno posiekana cebule, sol, pieprz. Podaje to jako przystawke, ale wyjadaja mi natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrzydliwa Re: małże IP: 195.205.3.* 28.07.05, 14:56 Fuj! chyba bym tego nie przełknęła Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda.krymska Re: małże 28.07.05, 15:15 Typowe !!!! :( Jak mógłbym oceniać coś,czego nie próbowałem ??? Osobiście staram się oceniać jedzenie jedynie jak SAM to skosztuję. A nie na zasadzie: nie jem bo nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: małże 28.07.05, 15:20 He he - a wiesz, co jest w parówkach? Szczurze ogony! A wiesz, z czego się galaretkę robi? Z kopytek zwierzęcych! A wiesz z czego jest podpuszczka w żółtym serze? Z treści żołądkowej zwierzaka! Bardzo szlachetne białe mięsko, te małże. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: małże 28.07.05, 15:04 jezeli na sloiczku jest napisane po prowansalsku to nie trzeba juz ich niczym przyprawiac, a natomiast wyjadac od razu 'prosto' ze sloika ze smakiem jako zakaska do np aperitiwu czy do dobrego wina. nie polecam do ryzu na goraco bo sie mocno skurcza Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda.krymska Re: małże 28.07.05, 15:19 Kiedyś trafiłem w Polsce na małże produkcji hiszpańskiej i to były dopiero MAŁŻE ! Ale ABBA też może być :( Jedz normalnie - bez dodatków, które tylko popsują smak. To marynowane małże i cudów już się z nich nie zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: małże IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:56 dzieki serdeczne za radę ,jeszcze nie spróbowałam ale jutro.......zjem z koleżanką i napiszę jak mi smakowało i jej. Odpowiedz Link Zgłoś