jagienkaa 26.07.05, 20:39 mam kolejny problem:) czy ktoś może mi podać przepis na bruschettę? znalazłam kilka przepisów, ale w jednym mówią żeby smarować olejem przed tostowaniem a w innych że zanim. Tak po kolei proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Bruschetta 26.07.05, 20:47 Galeria: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=bruschetta&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=777&poz=0&A_szuka j=temat&zywe=2&x=18&y=10 Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Tym razem dobrze 26.07.05, 20:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=26579394&a=26579394 Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Tym razem dobrze 26.07.05, 21:03 no wszystko pięknie tylko przepisu niet:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew lepper Re: Bruschetta IP: 212.87.241.* 27.07.05, 07:37 NIe smarujesz chleba olejem przed ,kładziesz kromki chleba na patelnie (RÓWNIEZ BEZ OLEJU),a to dlatego że pózniej kładziesz na chrupiące pieczywo pokrojone wcześniej w kostkę pomidory z oliwą z oliwek,,posiekanym drobniutko czosnkiem,odrobiną soli i zielonych przypraw wedle uznania. A więc zero oleju na chleb przed tostowaniem i w trakcie. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja albo ich Re: Bruschetta IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 27.07.05, 07:50 bierzesz ciabattę, kroisz w plastry (skibki), opiekasz w tosterze. Pomidory mięsiste kroisz drobno w kosteczkę, dodajesz szczypior z cebulką. Skibki nacierasz czosnkiem, kropisz oliwę i nakładasz pomidory ze szczypiorem. Sól+pieprz+bazylia. W miarę możliwości na ciepło podawać! Karafka Chianti nie zaszkodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Bruschetta IP: *.acn.waw.pl 27.07.05, 09:17 można jeszcze tak chleb opiec na grilu natrzeć ząbkiem czosnku skropic dobrą oliwa (Nie olejem!!!) przykrywasz plastrami pomidora + swieza bazylia Bruschettę mozna robić z najrózniejszymi "toppingami " :), nie tylko z pomidorem Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Bruschetta 27.07.05, 09:53 bardzo dziękuję. Oczywiście że nie chodziło mi o olej tylko oliwę z oliwek. Niestety wersja z pomidorami odpada bo mój mąz nie jada surowych pomidorów (!!!) ps ale jak rozsmarować tę oliwę żeby w chlebek nie wsiąkała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Bruschetta IP: *.acn.waw.pl 27.07.05, 10:14 ona ma wsiaknąć :) nie smarować, tylko skropić a dodatki mogą być przerózne.. szynka parmenska, ser plesniowy ,krewetki, pasty oliwkowe i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Bruschetta 27.07.05, 13:43 wòasnie sobie zrobilam bruschette na obiad: wielka pajda chleba zrumieniona na patelni grillowej pomazac ja zabkiem czosnku polozyc w kosteczke pokrojone pomidory pokapac oliwa z oliwek,polozyc swieza bazylie ja sobie jeszcze odrobine parmezanu dalam,ale nie trzeba robilam za przykladem 100% wlocha,wiec to oryginalny przepis Odpowiedz Link Zgłoś