Gość: skierka IP: 212.160.89.* 03.09.02, 12:37 Szukam smacznych potraw z papryki. Czy możecie przekazac swoje ciekawe przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk13 Re: Potrawy z papryki. 03.09.02, 13:55 Paprykę można wydawą w formie nadziewanej. Możesz na przykład odkroić część papryki wraz z "ogonkiem", wybrać miąższ wraz z pestkami. Potem dokładnie ją wypłucz. Do wnętrza możesz włożyc np. sałatkę jarzynową, udekorować listkiem mięty lub przykryć odkrojoną częścią, wspierając ją z jednej strony na, powiedzmy ziarnku zielonego groszku. Pozdrawiam i życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia1 Re: Potrawy z papryki. IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 03.09.02, 14:02 W zeszłym roku gdy rozpoczął się sezon robiłam non stop sałatkę z pieczonej papryki, ale uwaga!!! po sezonie przejadła się... Więc polecam zrobienie jej raz na jakiś czas. 4 czerwone papryki, 1 cebula, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego. Paprykę umyć, ułożyć na blasze (polecam bardziej kratkę) i piec w piekarniku dotąd, aż skórka zacznie mocno ciemnieć i odchodzić od miąższu. Paprykę pozostawić można w piekarniku do wystudzenia, ale jeszcze letnią obrać ze skórki i pokroić w szerokie paski (ok. 2 cm szerokości) Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do papryki. Sałatkę polać oliwą, doprawić solą i octem winnym no i starannie wymieszać. Całość jest prosta, ale jedna uwaga: ja układam paprykę na kratce, a pod spodem kładę blachę wyłożoną folią aluminiową. I radzę tak zrobić bo ciężko czyści się piekarnik... Tu oczywiście papryka w roli głównej. Jako jeden z wielu składników - tu już można książkę napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papryczka Re: Potrawy z papryki. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.09.02, 15:49 Witaj, To mój ulubiony przepis: KASZANKOWA PAPRYKA - www.mniammniam.pl/p.php? p=28 Nie jest to mój przepis nie ja go wymyśliłam ale robić ubóstwiam, po prostu pychota. Papryczka Odpowiedz Link Zgłoś