Gość: dana IP: *.tvp.pl 09.09.05, 11:07 Ktoś zna przepis ?. Chcę zrobić na zimę ale wiem, że nie wszystkie warzywa zamraża się na surowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dana Re: warzywa na patelnię IP: *.tvp.pl 09.09.05, 12:43 nikt nie zna przepisu na warzywa na patelnię ? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Myślisz, że to wyścigi? 09.09.05, 12:51 Nie zamrażaj ziemniaków. Resztę możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smaczna Magda Re: warzywa na patelnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:13 Ja podgotowuje w osolonej wodzie, studze i zamrażam. Robie miche mieszanki i pakuje w torebki. Proporcje w mieszance dowolne: brokuły, kalafior, żółta fasolka szparagowa (ta cieniutka) zielona fasolka szparagowa, marchewka w plasterkach, pieczarki jak malutkie to na pół, jak wieksze to pokroic. Mieszam to wszystko i tyle. a potem w zimie wyciagasz taki woreczek i wrzucasz ta zmarzline na rozgrzana patelnie z oliwa z oliwek, a jak sie już zagrzeje to dodaje łyżke masła, dużo suszonej bazylii, ciut cukru i soli. Bardzo dobrze smakuja tez z mieszankami ziolowymi przypraw (mieszanka włoska zwłaszcza!). Odpowiedz Link Zgłoś