Gość: driver IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.05, 22:43 Witam. Mam w domu dwa patisony, poszukuję ciekawych propozycji na dania ale zalezy mi by nie było to leczo. Raczej coś a'la kotlety. Czy ktokolwiek zna jakieś fajne przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: driver Re: PATISON róznie-jak? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.05, 22:46 Własnie znalazlam taki przepis: Obrane i pozbawione gniazd nasiennych patisony pokroić w słupki jak frytki ziemniaczane. Oprószyć pieprzem i smażyć we wrzącym oleju, mocno rumieniąc. Po usmażeniu obsypać solą. Podawać prosto z patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: PATISON róznie-jak? 13.09.05, 22:52 Możesz je wydrążyć i nafaszerować czym chcesz, na przykład farszem jak do gołąbków a potem zapiec w piekarniku z sosem pomidorowym, a możesz pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem, opanierować dokładnie tak jak schabowego i dokładnie tak jak jego usmażyć na oleju. tnij.org/2cl tnij.org/pat a tutaj sobie powertuj. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt nafaszeruj - 14.09.05, 07:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=28658465&a=28658465 (podrzucam ci mój pomysł - robiłam, świetne w smaku wyszło, sprawdza się i przy większych, i przy mniejszych sztukach; smakuje i na ciepło, i na zimno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: nafaszeruj - IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.05, 20:08 Zrobilam patisona wg. tego przepisu.... coś niesamowitego. Zdecydowanie polecam, niebo w gębie. I, co najważniejsze, pozostawia duze pole do popisu- mozna kombinowac z przyprawami i dodatkami do mięsa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś