Dodaj do ulubionych

karmelizowane cebulki

16.09.05, 15:57
jadłam takie coś jako dodatek do ryby w Leonardo w Krakowie i... nieważna
ryba, ja tego smaku cebulek nie mogę zapomnieć! Coś tam było chyba z octem
balsamicznym i właśnei z karmelem. Cudo!
Ktoś potrafi takie zrobić? Nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać...
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: karmelizowane cebulki IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.05, 22:42
      Cebulki trzeba uprzednio zblanszowac w lekko osolonej wodzie, a nastepnie
      skaramelizowac na patelni cukier(uwazac aby go nie spalic)do tego goracego
      karmelu wrzucic te zblanszowane cebulki intensywnie mieszajac.Na
      koniec"Doparfumowac"paroma kroplami dobrego octu balsamicznego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka