Dodaj do ulubionych

mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszczać

06.10.05, 10:45
fotki obrazujace poszczególne etapy powstawania potrawy, a nie tylko
niebiański widok finalnego produktu na porcelanie i przyozdobionego rzeżbami
lodowymi.
Wg "pierozek.van.gogha" obdarzonego misja oceniania zdjęc od strony
artystycznej, Galeria Potraw jest taki Forum Art!
To ja sie zapytywuję gdzie ma zamieszczać taki "pierozek.spray.art.adas",
którego fotki z "technologii" gotowania chetnie widziane są przez gawiedź???
Część uczestników tego forum otrzymuje już moje obrazkowe przepisy
przez maila, żeby nie narazić się na posądzenie o brak smaku artystycznego
i infamie!
Robię dzisiaj kabaczka faszerowanego miesem w sosie pomidorowym, przepis
bardzo zbliżony do papryki faszerowanej, ale jednak... NAPRAWDĘ NIE JEST TO
POTRAWA SUPER ESTETYCZNA i nie nadaje się napewno wg kryteriów "pierożka" do
Galeri Potraw - no... a może gdy w tle ustawię kopię Słoneczników Van Gogha.
Oczekuję wskazówki, fotki robie mimo wszystko.
Z poważaniem Van Delt - wedle pisowni z początku ubiegłego stulecia

dla zobrazowania problemu:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29858361
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 10:48
      hihi dałeś czadu:)
      twoja sprawa gdzie zamieszczasz, nie daj sie zaszczuć
      dla kompromisu może aranżuj zdjecia jakoś bardziej "artystycznie" i już
      pozdrawiam
    • Gość: Dorota Rób swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:57
      Dopiero co niedawno ktoś sie dopytywał jak? ile? wydłubać miąższu z bakłażana.
      Niektórzy naprawdę nie wiedzą JAK kroić, rozbić, ułożyć.
      A jak kto wrażliwy, to niech sobie przewija fotki bez patrzenia w ekran, aż
      dojedzie do ostatniej.
      • Gość: nastka_7 Re: Rób swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 11:28
        jestem tego samego zdania co poprzednicy...
        jak sie komus nie podoba to niech nie oglada...
        a potem i tak sie wszyscy dopytuja jak, ile i takie tam...
        a albo mozna pojsc na kompromis, w pierwszym poscie umieszczas efekt koncowy a
        potem cały proces pichcenia...
        • Gość: iś Re: Rób swoje, pulpeciarzu IP: *.kolonianet.pl 06.10.05, 12:01
          Właśnie obejrzałam pulpety. I o to chodzi!Siedzę na tym forum dopiero od pół
          roku, ale wcale mnie dziwi, że nasilają się głosy krytyki.Wygląda na to, że my,
          prości gotujący, lekutko tracimy cierpliwość dla zadomowionej tu arystokracji.
          Proponuję te głosy wyższości konsekwentnie, acz dobrotliwie, olewać. Niech się
          powynoszą na jakieś prywatki dla wtajemniczonych i kiszą we własnym sosie.
          Jeśli ja pytam o jakiś przepis albo o radę, to nie po, żeby mi pokazywano link
          do durnowatej książki kucharskiej, ale żeby odpowiedziała gospocha, co potrawę
          ma w małym palcu i podzieli się doświadczeniem. Dlatego, kochane dziewczyny i
          kochane chłopaki piszcie tu co fajnego ugotowaliście, upiekliście i
          usmażyli,dawajcie jak najwięcej zdjęć.Chwalcie się. Dzielcie odkryciami i
          świeżo nabytymi umiejętnościami.Komputer od tego nie pęknie. Nie zwracajcie
          uwagi na głosy wysubliomowanych, kuchennych eseistów. Zresztą część z nich już
          widzi, że pezesoliła.
          • e_katt zwiastujesz 06.10.05, 12:17
            wielką schizmę na GP czy jak?!
    • aganiok32 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 11:57
      Luzik...zamieszczaj w Galerii, ja jestem fanką :-)
    • marghe_72 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 12:04
      a. nie bardzo rozumiem dlaczego przejmujesz sie głosem jednego czy dwóch
      użytkownikow. Fanów masz więcej..
      b. jesli ktoś nie chce.. niech nie zaglada do Twoich wątków
      c. nie łamiesz regulaminu

d. gadanie o "elicie" itp jest śmieszne
      • hania55 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 12:09
        Podpisuję się pod wszystkimi punktami e-maila Marghe.
        • invicta1 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 12:10
          gdzie ten ujawniony e mail?
          • hania55 przepraszam 06.10.05, 12:13
            Chodziło mi o powyższy wpis Marghe. W tym wątku jedyny :-)
            Przepraszam za zamieszanie.
            • invicta1 Re: przepraszam 06.10.05, 12:15
              ok:)
              żaden problem
      • mnkra Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 12:56
        Zgadzam sie z Marghe, Adasiu zamieszczaj swoje przepisy i zdjecia w GP to
        najwlasciwsze miejsce, chetnie je otwieram i korzystam z Twoich przepisow.
        • Gość: bromba no i co za problem??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.05, 14:11
          zamieszczasz- Ci co chcą to czytają Ci co nie chcą po jednym Twoim wpisie już
          więcej w to nie wejdą- każdy ma prawo sam decydować co otwiera.
          Tyle już tego zamieściłeś i jak się okazuje masz liczne grono fanów a że trafił
          się ktoś kto Cię lekko upomniał- takie miał zdanie i je wyraził a przecież
          sporo osób pisze żebyś umieszczał... to gdzie masz problem?
          mnie osobiście zniesmaczyło zdjęcie Adasia co za chwilę pawia nie puści- wg
          mnie zepsuło efekt całej pracy ale to moje zdanie - i też mogę je mieć
          Poza tym pozdrawiam ;))
    • Gość: anita Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:36
      lubie zaglądać na galerie potraw, korzystam z niektórych pomysłów, uwielbiam
      zdjecia np. e_kat albo lunatyci czy giezika, ich zdjecia są apetyczne,
      mistrzostwo jesli chodzi o kolor, światło, otoczenie, nieważne czy zrobione z
      mało apetycznych produktów czy innych, natomiast twoje są fatalne a ty
      przyzwyczajony do delikatnosci atmosfery tego forum niegdy nie dostałes
      negatywnego komentarza. Wykorzystaj ten komentarz w dobrym celu i zacznij robić
      ładne zdjęcia a nie jakies ubabrane gary i brudna kuchnia.
      • ba_nita Re: Skoro masz tak sprecyzowane zdanie 06.10.05, 14:45
        to po co wchodzisz w jego wątki? Masz swoich idoli to ich się trzymaj chyba, że
        masz jakieś masochistyczne zapędy i lubisz się katować fotkami autora wątku. Na
        razie brak Ci nawet odwagi aby logować się na stałym nicku co jest bardzo
        charakterystyczne dla nurtu "krytykanckiego".
        • Gość: anita Re: Skoro masz tak sprecyzowane zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:51
          ty tez masz sprecyzowane zdanie prawda
          czyżbys miał większe prawo je wyrażać niż ja
          jedni uważają zdjecia za apetyczne inni nie-i takie moga byc oceny i powinny byc
          nie wchodze w watki adasa sparzona kilkoma obleśnymi dla mnie sesjami
          została mi pamięć-stąd moja opinia.
      • scarey Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 14:52
        Anita gdzie Ty widzisz te brudne gary? Moze Ty masz cos ze wzrokiem? Adas Twoje
        przepisy sa super i zdjecia tez, rob tak dalej. Jak sie komus nie podoba to
        niech omija.
        • jacek1f Adasiu, nie miej problemu. Nasi wielcy Moderatorzy 06.10.05, 15:00
          Cenzorzy puszczaja, więc to nie Twój problem:-)))
          Może zasugerowałbym jedynie lekkie zmniejszenie proporcji
          prywatno/niekulinarnych zdjęć i komentarzy w dymkach - np. ten z "pawikiem" nie
          był akuratny raczej:-)

pozdrawiam
          • marghe_72 Re: Adasiu, nie miej problemu. Nasi wielcy Modera 06.10.05, 15:03
            o tak, pawikom mówię "nie"
          • poughkeepsie o własnie, też to miałam zaproponować, 11.10.05, 10:50
            żeby trochę mniejsze były, bo będą sie krócej otwierać i lepiej siębędzie
            oglądac. Mnie akurat ta forma fotografowania się nie podoba, zdjęcia nie sa
            ładne moim zdaniem,nie mam też potrzeby oglądania po kolei sposobu
            przygotowania, ale po co się czepiać?Wielu osobom z pewnością to ułatwi
            przygotowanie potrawy jak będa mieć kawę na ławę :) A ja po prostu nie wchodzę
            do adasiowych wątku, obejrzałam kilka i wiem czego się spodziewać - to
            bynajmniej nie jest krytyka.
            Moje postulaty -mniejsze zdjęcia i gotowa potrawa jako pierwsza. Tematycznie
            jak najbardziej do galerii pasują.
      • aganiok32 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 15:40
        Przecież to nie galeria fotograficzna tylko kulinarna, nie przesadzaj
      • malaszaramysz Chyba fora Ci się pomyliły;-) 07.10.05, 10:48
        Kompleksy wszelkie staramy się leczyć ( o ile to możliwe) tu:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=210
        Galeria Potraw to nie forum dla frustratów tylko miejsce ,gdzie ludzie chcą
        podzielić się radością jaką daje im gotowanie. Ludzie są różni.Jedni lubią
        artystyczne zdjęcia i koty ( też uwielbiam),drudzy - kuchnię od kuchni z całym
        dobrodziejstwem inwentarza ( też lubię).

Różnorodność wzbogaca każde środowisko. Nawet wirtualne.
    • roseanne Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 14:40
      tam gdzie do tej pory :) znaczy na galerie
      bo i miejsce do tego i kolejne etapy pracy potrzebne czasami
    • ocean.niespokojny Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 16:25
      forum galeria potraw odwiedzam od niedawna
      uważam ze masz prawo oczywiscie do zamieszczania w nich swoich fotografi ale
      tez musisz liczyc sie z możliwością nie tylko pochwał ale i negatywnej krytyki
      mnie nie za specjalnie podobają się twoje fotografie i tyle, ale potrafie
      zrozumiec że komuś się podobają dlatego tez liczę ze ktoś inny potrafi
      zrozumiec ze nie podobają sie mnie :)
    • coralin Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 06.10.05, 18:49
      Bardzo lubię Twoje wpisy i zamieszczane zdjęcia, bo są bez zadęcia i
      pretensjonalności.
    • adas_wandelt Pozwoję sobie na resume' 06.10.05, 20:23
      Dziękuje za większość postów w tym też za te konstruktywnie krytyczne :)
      Jestem zobowiązany swym sympatyjką wyjaśnić parę zaistniałych kwestii:
      1) całe życie występuję zawsze pod swoim nazwiskiem bo mam powody, moje
      nazwisko jest moim nickiem - jedynie na forach dziecięcych z imieniem
      ukochanego wnuczka Adasia w wątkach które nazywałem NAJSZCZĘŚLIWSZY DZIADEK
      ŚWIATA i ten nick z rozpędu przeszedł do Kuchni i Galerii Potraw, ale nie będę
      juz prostował i tak większość zwraca sie do mnie per adasiu :)
      2) można mi zarzucić wiele, m.in. bezkrytyczną i bezgraniczna miłość do wnuczka
      Adasia, również to że cały letni sezon jeżdżę na światłach a jak przyszedł
      obowiązek to jeżdżę bez świateł i policjanci grożą mi z daleka :) , ale że
      mam „ubabrane gary i brudna kuchnia” to sofizmat kaczorowaty stosowany na
      donaldowatych - jak byłem małym chłopcem i bawiłem się na podwórku dziecko
      o słabszej wymowie i erudycji gdy już nie mogło sobie dać rady to mówiło
      praktycznie analogiczne: „ a ty... a ty... a ty jesteś głupi i masz
      wszy!!!!!!”. Fakt że pokazuje sie często, obok garnków, w których gotuje,
      węgierski szybkowar z czasów demoludów straszy od większości ludzi na świecie,
      w którym gotuję ćwiartki kurczaka dla Toffika - od 8 lat ma zmniejszoną
      regeneracje wątroby i je tylko to z makaronem babuni. Co jakiś czas wpadam
      w zapał i szoruję te ustrojstwo, ale błyszczy tylko 3 dni bo to aluminium :)
      3) nieestetyczne zdjęcie Adasia przed pawiem - mea maxima culpa! jako
      bezkrytyczny dziadek wyrwałem w ostatniej chwili z kontekstu dwa zdjęcia z
      historyjki pt. „Wielkie żarcie” - fakt mogło to Was zesmaczyć, będę uważał!
      Wyjaśniam że Adaś wówczas wcale nie miał odruchu tego, jedynie taka była minka
      a ja wykorzystałem lekko fałszując cinema verie - przepraszam :)
      Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia całości: Dziękuje za większość postów
      w tym też za te konstruktywnie krytyczne :)
      Jestem zobowiązany swym sympatyjką wyjaśnić parę zaistniałych kwestii:
      1) całe życie występuję zawsze pod swoim nazwiskiem bo mam powody, moje
      nazwisko jest moim nickiem - jedynie na forach dziecięcych z imieniem
      ukochanego wnuczka Adasia na wątkach które nazywałem NAJSZCZĘŚLIWSZY DZIADEK
      ŚWIATA i ten nick z rozpędu przeszedł do Kuchni i Galerii Potraw, ale nie będę
      juz prostował i tak większość zwraca sie do mnie per adasiu :)
      2) można mi zarzucić wiele, m.in. bezkrytyczną i bezgraniczna miłość do wnuczka
      Adasia, również to że cały letni sezon jeżdżę na światłach a jak przyszedł
      obowiązek to jeżdżę bez świateł i policjanci grożą mi z daleka :) , ale że
      mam „ubabrane gary i brudna kuchnia” to sofizmat kaczorowaty stosowany na
      donaldowatych - jak byłem małym chłopcem i bawiłem się na podwórku dziecko o
      słabszej wymowie i erudycji gdy już nie mogło sobie dać rady to mówiło
      praktycznie analogiczne: „ a ty... a ty... a ty jesteś głupi i masz
      wszy!!!!!!”. Fakt pokazuje sie często, obok garnków, w których gotuje,
      węgierski szybkowar z czasów demoludów straszy od większości ludzi na świecie,
      w którym gotuję ćwiartki kurczaka dla Toffika - od 8 lat ma zmniejszona
      regeneracje wątroby i je tylko to z makaronem babuni. Co jakiś czas wpadam w
      zapał i szoruję te ustrojstwo, ale błyszczy tylko 3 dni bo to aluminium :)
      3) nieestetyczne zdjęcie Adasia przed pawiem - mea maxima culpa! jako
      bezkrytyczny dziadek wyrwałem w ostatniej chwili z kontekstu dwa zdjęcia z
      historyjki pt. „Wielkie żarcie” - fakt mogło to Was zesmaczyć, będę uważał!
      Wyjaśniam że Adaś wówczas wcale nie miał odruchu tego, jedynie taka była minka
      a ja wykorzystałem lekko fałszując cinema verie - przepraszam :)
      Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia całości:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15384467&a=16373417
      4) nie jestem nawet fotoamatorem - robie zdjęcia od zawsze (mam nawet kodaka
      skrzynkowego wśród 10 aparatów) i są to zdjęcia z życia, w ruchu. Nie wybieram
      z 200 kadrów ten jeden bo to by było nieuczciwe wobec Was tylko przedstawiam
      tak jak ja to widziałem, może nie najpiękniej widziałem, ale prawdziwie.
      5) postawiłem pytanie gdzie mogę... i taki był cel tego wątku, a nie wywołanie
      agresji - nie mylić z wyrażaniem autonomicznego zdania :)
      Teraz znam Wasze opinie i jestem przekonany, że mogę dalej wstawiać na tych
      forach swoje przepisy i w swoim stylu, zdając sie na ocenę moderatorów :)
      i potem Was

4) nie jestem nawet fotoamatorem - robie zdjęcia od zawsze (mam nawet kodaka
      skrzynkowego wśród 10 aparatów) i są to zdjęcia z życia, w ruchu. Nie wybieram
      z 200 kadrów ten jeden bo to by było nieuczciwe wobec Was tylko przedstawiam
      tak jak ja to widziałem, może nie najpiękniej widziałem, ale prawdziwie.
      5) postawiłem pytanie gdzie mogę... i taki był cel tego wątku, a nie wywołanie
      agresji - nie mylić z wyrażaniem autonomicznego zdania :)
      Teraz znam Wasze opinie i jestem przekonany, że mogę dalej wstawiać na tych
      forach swoje przepisy i w swoim stylu, zdając sie na ocenę moderatorów :)
      • jacek1f co kończy wątek chyba. :-) n/t 06.10.05, 20:27
      • adas_wandelt przepraszam mialem poprawic link a podwoiło sie :) 06.10.05, 20:28

• kropka8 Re: Pozwoję sobie na resume' 10.10.05, 21:50
        twoje historyjki sa bardzo fajne i jestem od samego poczatku ich fanka nie
        przejmuj sie komentarzami i wstawiaj je dalej a jesli nie bardzo chetnie
        skorzystam jesli chcialbys mi cos niecos na mejla przeslac (kropka/@gazeta.pl)
        robilam juz karczek i schab wg twoich przepisow (wyszly pyszne) i przymierzam
        sie teraz do cebulowej
        no i jeszcze jedno nie kazdy potrafi gotowac i taki instruktaz jest dla wielu
        bardzo przydatny nie przejmuj sie komentarzami i rob swoje!!! pozdrawiam
        • kropka8 Re: Pozwoję sobie na resume' 10.10.05, 21:52
          zly klawisz bo tu strasznie ciemno :) /kropka8@gazeta.pl/
          • krzysztof_wandelt kropko8 poszło 5 maili z zalącznikami -smacznego! 10.10.05, 22:41
            w pokazach, w Wordzie i jedno jpeg
    • Gość: dodo Re: dziadek Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:57
      Szanowny dziadku Adasia,mam wrażenie że jesteś ekstrawertykiem ze skłonnością
      do ekshibicjonizmu.Bez widowni nie masz radochy.A Twoje zdjęcia mi się nie
      podobają bo są siermiężne i nieciekawe-takie zgrzebne.Jak ktoś ma tyle aparatów
      fotograficznych to powinien umieć robić zdjęcia.Garnki szoruje się po każdym
      użyciu.W kuchni nie widać kobiecej ręki,czyżby Basia tylko jadła?
      Wnusiowi Adasiowi życzę aby dziadek go nie upasł bo będzie nieszczęśliwy.
      • tabakierka Re: dziadek Adasia 07.10.05, 00:43
        a ja życzę Adasiowi, zeby w ogóle mógł sobie, biedak, spokojnie pożyć;P
      • Gość: kukuryku Brawo Dodo! 100% racji! n/txt. IP: *.dsl.quicknet.nl 08.10.05, 21:47
    • Gość: aja Re: No i dobrze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:18
      Zamieszczaj dalej swoje zdjęcia w galerii, są dla niektórych naprawde bardzo
      przydatne..."Brudne gary"? Kuchnia to nie laboratorium, czasami się coś wysypie
      czy rozleje, cóż, samo życie...Mnie bardziej odstręczają zdjęcia z kotem nad
      talerzem - fuj...Ale to już moja sprawa, jak mi się nie podobają to nie oglądam...
      Pozdrawiam dziadka Adasia i proszę o następne ciekawe zdjęcia wraz z opisami. Aja.
      • Gość: kokot Re: Lepszy kot nad talerzem niż świnia. IP: 220.90.25.* 07.10.05, 10:21
        Choćby nawet była w sukience od Diora.
    • st.grzegorz Parafrazujac slowa popularnej piosenki 07.10.05, 22:13
      gotowac kazdy moze a jesli jeszcze umieszcza swoje dokonania na publicznym
      forum to bardzo dobrze, przynajmniej nie grozi nam monotonia. Jednak wytawiajac
      na widok publiczny swoje dokonania nalezy liczyc sie rowniez ze zdaniem
      krytycznym, dobrze jednak aby byula to krytyka konstruktywna.
    • adas_wandelt P-R-Z-E-A-N-A-L-I-Z-O-W-A-Ł-E-M... 08.10.05, 20:02

Przeanalizowałem tę bulwersującą sprawę i zadałem sobie pytania:
      1. Kto atakuje standardową rodzinę (żonę, wnuczka) o wzorcu biblijnym?
      2. Kto szydzi z wielkiej miłości do najbliższych, do wnuczka i plugawi cud
      istnienia?
      3. Kto szpera na publikowanych fotkach by znaleźć niedomyty garnek bo nie z
      półki sklepowej tylko właśnie używany lub opróżniony talerz z kośćmi, który ma
      wskazywać jak danie było zmiecione z niego?
      4. Kto z miękkim akcentem patologicznie atakuje aż mu jad na oczy chlapie?
      5 Kto w ślepej nienawiści do kochającej się rodziny atakuje pod różnymi nickami
      z tego samego IP gdyż w tym szale zapomina jakiego nicku użył poprzednio?
      6. można snuć więcej pytań, ale te do odpowiedzi wystarczą!
      OSWIADCZAM, ŻE TEŻ JESTEM PRZECIWNY LEGALIZACJI ZWIĄZKÓW HOMOSEKSUALNYCH!!!!
      Przedmiotową „dyskusję” przeniosłem do Worda oraz na screeny i zastrzegam sobie
      prawo wykorzystać jej w publikacjach w temacie.
      Nie reagowałbym, bo jest to poniżej mojej godności, ale pasywna postawa
      moderatorów świadczy o milczącym przyzwoleniu na takie akcje wulgarnego
      szczucia i tym samym utożsamianiem sie z zawartymi tam inwektywami oderwanymi
      od rzeczywistość.
      Idąc za dobrą radą zastanawiam się nad założeniem swojej strony, na którą
      będę zapraszał sympatyczki i sympatyków. Również służę przepisami w pokazach
      i Wordzie przesyłanymi bezpośrednio maile.
      Dziękuję!
      Do ujadaczy: Nie istnieję dla was, nie ma kości i nie ma o co sie żreć!
      Jesteście poza mną!
      • ba_nita Re: Odpowiedź moderatorów na moją skargę:. 08.10.05, 20:06
        Witaj,

Na Forum nie stosujemy cenzury prewencyjnej, w związku z tym
        użytkownicy mogą publikować dowolne treści. Jeżeli któreś z nich
        naruszają regulamin - zawsze można zgłosić linki do nich do
        forum.abuse@gazeta.pl, albo wklikać je do "kosza" na śmieci.

Zakładamy, że poziom forum kształtują jego uczestnicy i oni
        wiedzą, które treści warto nam zgłosić, a które jeszcze im
        nie przeszkadzają :)

pozdrawiamy,
        Administracja Forum
        Nic dodać nic ująć.
      • aganiok32 Re: P-R-Z-E-A-N-A-L-I-Z-O-W-A-Ł-E-M... 08.10.05, 21:29
        Szanowny Dziadku Adasia!
        Nie ma szans, żeby w 40 milionowym kraju wszystkim pasowało to co robimy.
        Zawsze znajdzie się ktoś - mniej lub bardziej kulturalny, kto będzie w ten czy
        inny sposób krytykować nasze poczynania. Nie ma sensu się tym przejmować!
        Proponuję robić swoje, ja serdecznie dziękuję za przepis na klopsiki w porach,
        wychodzą przepyszne!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze przepisy :-)
    • a74-7 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 08.10.05, 20:30
      Adasiu, w gore dziadka, dobrze gada.
      Takie rodziny ,takie kuchnie i takie tez "gary" to 80% naszej polskiej
      historii. Niech wstydza sie , ci ktorzy tego nie doswiadczyli.
    • pinos Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 09.10.05, 13:47
      Ależ jak najbardziej zamieszczaj przepsiy w Galerii Potraw.
      Jak nie mam nastroju na długie zdjęcia, to Twoje wątki omijam (zwłaszcza jak
      nie chcę dłużej siedzieć przed komputerem).
      Wydaje mi się, że nowy format - zdjęcie finalne i przepis na początku - jest
      bardzo w porządku. Ci, któzy chcą, pójda dalej - reszta rzuci okiem na efekt
      końcowy.
      A co do artystyczności zdjęć - jednym Bozia dała zmysł artystyczny i
      umiejętność robienia zdjęć, innym (mnie) nie, a jeszcze innym zdecydowanie zbyt
      hojną ręką podarowała upierdliwość...
      Pozdrawiam. P.
      • Gość: pel.a Lubię Dziadka Krzysia IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.10.05, 16:47
        Cieszę się, że pokazujesz w jaki sposób przygotować potrawy. Jeśli założysz
        własną stronkę podaj link w Galerii Potraw. A jeżeli komuś nie podoba się to co
        robi Dziadek Krzyś , niech nie ogląda. To banalnie proste i nie wymaga wysiłku
        wypsywania niemiłych komentarzy.
        Olej to Dziadku, nie zastanawiaj sie dłuzej i rób swoje:)
        Pozdrawiam serdecznie pel.a
    • pierozek.van.gogha Chyba się jednak nie zrozumieliśmy! 10.10.05, 23:31
      Nie chodzi o to GDZIE tylko JAK. Instrukataż instruktażem, ale instruktaż
      instruktażowi nierówny:

1. instruktaż miły dla oka
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22088776&v=2&s=0
      2. po prostu instruktaż
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29858361
      Jeśli nie widzisz różnicy - trudno. Ja przestałem otwierać Twoje wątki na
      Galerii Potraw. Dla Ciebie, jak i dla mnie to żadna strata.
    • pierozek.van.gogha Esteta!? A co w tym złego? nt. 11.10.05, 16:30
      • aganiok32 Re: Esteta!? A co w tym złego? nt. 12.10.05, 11:07
        a nic złego...mam nadzieję, że wkrótce się "popiszesz" jakimś fajnym
        instruktażem, wtedy pogadamy. Jak na razie tylko krytykujesz...
    • a74-7 Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza 11.10.05, 16:47
      Dziadek Adasia juz swoje powiedzial , i zakonczyl watek, a wy jeszcze sie
      sprzeczacie, ale strata czasu.I pradu.
      • Gość: jupini Re: mam problem formalno-moralny-GDZIE zamieszcza IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 11.10.05, 19:14
        fajnie, że troszczysz się o nasze finanse i nas czas, ale damy sobie radę
        sami.Serio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka