izzy-pop Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 11:39 heinz w szklanej butelce Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Samodzielnie robiony 30.12.05, 02:46 www.pickyourown.org/ketchup.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egata Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.aster.pl 10.11.05, 10:58 Nowy HELLMANN`S - OGNISTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:47 ketchup numer VII szklana butelka 595g producent: Fanex Żerań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunka Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:37 najlepszy to międzychód łagodny w słoiczku, można jeść łyżkami, taki naturalny,smaczny... Odpowiedz Link Zgłoś
atramentowa_ja Kotlin 05.11.05, 12:23 Kotlin pikantny jest bez wątpienia najlepszym ketchupem, jaki spotkałam na rynku. Ma smak zapiekanek z lat osiemdziesiątych...Lubię też Pudliszki, ale odkąd Kotlin stanął na mojej drodze, zaketchupiłam się bez pamięci:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.acn.waw.pl 05.11.05, 12:47 A ja ostatnio, w ramach poszukiwan czegos bez duzego dodatku wody i skrobii, wyhaczylam ketchup w duzej szklanej butelce ze znakiem "Q" na szyjce. Bardzo gesty, same pomidory, az trudno go z tej butelki wydobyc. Smaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: 81.15.189.* 05.11.05, 12:51 no wlasnie..sluvhajcie...znalazlam w moim osiedlowym sklepiku porcjowany keczup Hellmans w takich malutkich "tutkach" po 15ml...jest po prostu BOSKI! myslalam ze to moze ten sam co ma w butelce...i co? i to nie ten sam!! czy spotkaliscie sie moze z takim produktem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.acn.waw.pl 05.11.05, 21:39 Ten Hellmans w malenkich porcjach jest produkowany dla barow samoobslugowych w Niemczech. Pewno ktos go sprowadzil do hurtowni i stamtad trafil do osiedlowego sklepu. To jeszcze raz pokazuje, ze koncerny produkuja inna jakosc dla Polski a inna dla bogatych panstw. Po prostu w Polsce ma byc tanio, a nie da sie wyprodukowac taniej naprawde wysokiej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 10.11.05, 13:28 nie wiem czy to to samo, ale ja ostatnio helmanns'a kupłam, pikantnego (ale nie ognistego) i jest REWELACYJNY!! dotąd zawsze brałam keczup do parówek i frytek, a teraz do wsyzstkiego, do kanapek, moge go jeść łyżkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 własnej roboty 05.11.05, 14:11 Atramentowa, zgadzam się z Tobą. Do tej pory kupowałam właśnie ten. Gdy zrobiłam z forumowego przepisu,to innego już nikt nie chce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_b Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: 80.51.206.* 05.11.05, 16:33 produkowany dla carrefour'a w szklanej butelce,łagodny /bardzo słodki!/ Odpowiedz Link Zgłoś
beata_26 Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 16:40 Ketchup mojej mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Kotlin pikantny 05.11.05, 16:46 Też najbardziej lubię Pikantny Kotlin, zaraz po nim Heinz'a pikantnego, ale ze szklanej butli. Plastiki Heinza robią Pudliszki i to już nie to samo. Zresztą same Pudliszki są blee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 21:58 Dla Carrefoura produkuje Roleski. Tak stoi we Wprost (lista 100 najbogatszych Polakow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyspozytor Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: 80.51.236.* 05.11.05, 17:45 Ja polecam ketchup "Albert" ze znanej sieci sklepow Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn10 Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 19:44 ZDECYDOWANIE KOTLIN PIKANTNY, dośc dobre są tez czeskie o kilku smakach-dla tych co maja blisko> Odpowiedz Link Zgłoś
cosmolinka Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 21:09 A ja naj, naj lubię Roleski pikantny - pycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 21:46 ja lubie Pudliszki pikantny Odpowiedz Link Zgłoś
metal_fish Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 21:51 Develey! wg receptury McDonald's Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 05.11.05, 22:04 tylko pudliszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 03:17 WŁOCŁAWEK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Włocławek!!! ale we Wrocławiu nie ma :( 07.11.05, 00:35 we wroclawiu nie ma tego ketchupu :( ale jak jade do dziadkow do Kolobrzegu to sie objadam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 06.11.05, 03:25 A może taki własnej produkcji?... aircuars.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martek Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.aspektsc.pl 06.11.05, 15:36 pikantny Kotlin ale naj, naj to był pikantny Łowicz. Piszę był bo już od paru miesięcy nie mogę go nigdzie kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allex Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.11.05, 00:51 pudliszki, wloclawek i kotlin sa najlepsze, szkoda, ze nie sa exportowane... Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: włocławek n/t 07.11.05, 15:29 Krzepki Radek i Słodka Ania, Włocławek Heinz meksykański Odpowiedz Link Zgłoś
ola787 Re: włocławek n/t 07.11.05, 17:55 slodka ania, i wloclawek-jak nawet stoi w lodowce jakis czas, to nie czuc od niego zapachu octu...chociaz u mnie nie stoi, bo ja zzeram do wszystkiego, podobnie jak majonez. lubie majonez nawet jako maslo-tzn, zamiast masla, sam chleb z majonezem. w ogole to jakie sa dobre majonezy? ja lubie kielecki i mosso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: włocławek n/t IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 14:56 Jest watek o majonezie. Przoduje w nim chyba wlasnie "kielecki": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=5607932&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArta Re: włocławek n/t IP: *.aspektsc.pl 09.11.05, 10:11 prawie nim zapomniałam - Krzepki Radek jest najlepszy !!!! jadłam go będąc nad morzem , niestety w Łodzi nie do kupienia:( Odpowiedz Link Zgłoś
niziel Re: włocławek n/t 29.12.05, 22:20 KTO PRODUKOWAŁ SŁODKA ANIE I KRZEPKIEGO RADZIA? konkrtna nazwe plizzzzzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 10:59 najsmaczniejszy to firmy TORTEX łagodny mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 14:07 Wg mnie najsmaczniejszy Kotlin, ale z racji tego, że mieszkam w Przemyślu skąd bardzo blisko na Ukrainę to tam czasami można się zaopatrzyć w wyśmienite keczupy ichniej produkcji. Polecam rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kecz UP Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:17 Najlepszy jest firmy Pudliszki (pikantny) w sloiczku :) oraz Kotlin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.chelm.mm.pl 09.11.05, 21:26 może nie uwierzycie ale najlepszy keczup jaki jadłam pochodzi z ukrainy!!! keczup chili ale czuć że to jest chili!!! najbardziej pikantny jaki jadłam wszystkie pudliszki i kotliny niech się chowaja. kosztuje niewiele ok.2 zł nie podam nazwy firmy bo nie pamietam kupiłam go kiedyś jak byłam we lwowie na wycieczce. jest w takich opakowaniach jakby foliowych ale grubych z zakrątką. są różne smaki - czosnkowy, pomidorowy ale chili jest najlepszy. jeżeli ktoś będzie wybierał się na ukrainę to gorąco polecam wypróbować. pychotka!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t IP: *.gdynia.mm.pl 09.11.05, 21:45 a mi smakuje Garnello łagodny.Uwielbiam maczać w nim frytki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marakesz13 Re: Jaki ketchup jest najlepszy? n/t 09.11.05, 21:50 frytki z ketchupem sa obrzydliwe, bleeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZOSNKOWA DAMA KOTLIN CZOSNKOWY MNIAMMMM IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 10.11.05, 00:46 PYCHOTKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P 1.mcdonalds - develey 2.sos chilli heinz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 14:43 wytrawne, kwaskowe, bez konserwantów, naturalnie smakują. większość polaków ma spaczony przez PRL smak i lubuję się w jak najsztuczniejszych keczupach (ocet, cukier, konserwanty, a pomidorów jak na lekarstwo), bo takie jedli w dzieciństwie na zapiekankach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Zwykle kupowałam Heinza, ale 13.11.05, 16:24 tego lata zrobiłam ketchup według przepisu Cynamoon i to jest hit! Polecam: • Re: Juz, juz. IP: *.it / 62.233.189.* Gość: Cynamoon 17.07.04, 14:45 zarchiwizowany Juz mam: Nazywa sie to Ketchup Hunte'a. ;-) I jest niebiansko pyszny!!! 2 kg pomidorow (obrac ze skorki) 8 sztuk papryki (kolor papryki obojetny) 4 duze cebule Wszytsko pokroic w drobna kosteczke. 40 dkg cukru (moze byc troche mniej) 30 lyzek octu winnego 4 plaskie lyzeczki soli 4 lyzeczki musztardy 2 lyzeczki pieprzu czarnego (zmielonego) - mozna dodac wiecej szczypta zgniecionego ziela angielskiego 1/4 lyzeczki ostrej papryki Wszystko razem gotowac na malym ogniu 1,5 godziny czesto mieszajac. Gorace wkladac do sloikow i pod kocyk ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: hellman's ognisty /nt 30.12.05, 08:30 ketchup rybaka:) taki jak byl kiedys.. sos do pizzy z pudliszek z ziolami jakimis, nie pamietam jakimi heinz hot i heinz curry, ktorego w polsce nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś