Gość: Monika IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 20:39 Mam nadzieje ze ktos wygrzebie jakis przepis na zupke owocowa. Taka ktora mozna zrobic z tych owocow ktore mozna jeszcze kupic albo z mrozonych. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Senin Re: ZUPA OWOCOWA IP: *.prem.tmns.net.au 23.10.02, 03:50 Ja znam dwa rodzaje zup owocowych: 1. kompot z kluskami 2. zupa owocowa Co do nr 1. wypowiadac sie nie bede (brrr!!!) Nr 2. Zaczac tak jak nr 1. tzn. zagotowac owoce w wodzie (szklanki, czarne wisnie- mniam)przyprawic cukrem i SOLA!!!! zaprawic smietana rozbeltana z odrobina maki. Podawac z mlodymi ziemniakami (to na przyszly rok)z maslem i posypanymi koperkiem Przepis mojej mamy, ktory do dzis sni mi sie po nocach. Tak samo zreszta jak nr 1.(ktory bywa nocna zmora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.we.client2.attbi.com 23.10.02, 07:34 Gość portalu: Senin napisał(a): > Ja znam dwa rodzaje zup owocowych: > 1. kompot z kluskami > 2. zupa owocowa > > Co do nr 1. wypowiadac sie nie bede (brrr!!!) > > Nr 2. > Zaczac tak jak nr 1. tzn. zagotowac owoce w wodzie (szklanki, czarne wisnie- > mniam)przyprawic cukrem i SOLA!!!! zaprawic smietana rozbeltana z odrobina > maki. Podawac z mlodymi ziemniakami (to na przyszly rok)z maslem i posypanymi > koperkiem > > Przepis mojej mamy, ktory do dzis sni mi sie po nocach. Tak samo zreszta jak nr > > 1.(ktory bywa nocna zmora) Brrr - calkowita zgoda !! Do tego moja mama gotowala cos, co zdaje sie nazywalo sie "garus"= kompot ze sliwek z ziemniakami (!) + smietana !! Pewnie cos-tam jeszcze bylo ale nie wiem napewno bo nigdy nie skusilam sie ( po pierwszej probie) i wpraszalam sie do kolezanki na objad w takie dnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.prem.tmns.net.au 23.10.02, 10:39 Hej, kluba Ja ten nr 2 to nawet bardzo - lubie!!! Nie lubie natomiast kompotu. A tu w AU szklanek i czarnych (kwasnych) wisni nie uswiadczysz. Nie mowiac juz o mlodych ziemniakach..... Dziwisz sie ze zsiadle mleko i zupa ze szklnek mi sie snia po nocach...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.we.client2.attbi.com 23.10.02, 17:44 Gość portalu: Senin napisał(a): > Hej, kluba > Ja ten nr 2 to nawet bardzo - lubie!!! > > Nie lubie natomiast kompotu. A tu w AU szklanek i czarnych (kwasnych) wisni nie > > uswiadczysz. Nie mowiac juz o mlodych ziemniakach..... > Dziwisz sie ze zsiadle mleko i zupa ze szklnek mi sie snia po nocach...??? > Smacznego !! Ale ja musze jakas kosc najlepiej z mojej zupy wydlubac. Wszyscy sie zupa mojej mamy zachwycali tylko ja jedna bylam "inna" - trudno i zycze wszystkim wielbicielom zup owocowych wszystkiego dobrego i smacznych zup !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riti Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 17:16 ale jak sie je robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: 144.138.125.* 27.10.02, 00:00 Gość portalu: riti napisał(a): > ale jak sie je robi? No przeciez stoi pod NR 2 Odpowiedz Link Zgłoś