Dodaj do ulubionych

ZUPA OWOCOWA

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 20:39
Mam nadzieje ze ktos wygrzebie jakis przepis na zupke owocowa. Taka ktora
mozna zrobic z tych owocow ktore mozna jeszcze kupic albo z mrozonych.
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: Senin Re: ZUPA OWOCOWA IP: *.prem.tmns.net.au 23.10.02, 03:50
      Ja znam dwa rodzaje zup owocowych:
      1. kompot z kluskami
      2. zupa owocowa

Co do nr 1. wypowiadac sie nie bede (brrr!!!)

Nr 2.
      Zaczac tak jak nr 1. tzn. zagotowac owoce w wodzie (szklanki, czarne wisnie-
      mniam)przyprawic cukrem i SOLA!!!! zaprawic smietana rozbeltana z odrobina
      maki. Podawac z mlodymi ziemniakami (to na przyszly rok)z maslem i posypanymi
      koperkiem

Przepis mojej mamy, ktory do dzis sni mi sie po nocach. Tak samo zreszta jak nr
      1.(ktory bywa nocna zmora)
      • Gość: kluba1 Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.we.client2.attbi.com 23.10.02, 07:34
        Gość portalu: Senin napisał(a):

> Ja znam dwa rodzaje zup owocowych:
        > 1. kompot z kluskami
        > 2. zupa owocowa
        >
        > Co do nr 1. wypowiadac sie nie bede (brrr!!!)
        >
        > Nr 2.
        > Zaczac tak jak nr 1. tzn. zagotowac owoce w wodzie (szklanki, czarne wisnie-
        > mniam)przyprawic cukrem i SOLA!!!! zaprawic smietana rozbeltana z odrobina
        > maki. Podawac z mlodymi ziemniakami (to na przyszly rok)z maslem i posypanymi
        > koperkiem
        >
        > Przepis mojej mamy, ktory do dzis sni mi sie po nocach. Tak samo zreszta jak
        nr
        >
        > 1.(ktory bywa nocna zmora)
        Brrr - calkowita zgoda !! Do tego moja mama gotowala cos, co zdaje sie
        nazywalo sie "garus"= kompot ze sliwek z ziemniakami (!) + smietana !! Pewnie
        cos-tam jeszcze bylo ale nie wiem napewno bo nigdy nie skusilam sie ( po
        pierwszej probie) i wpraszalam sie do kolezanki na objad w takie dnie .
        • Gość: Senin Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.prem.tmns.net.au 23.10.02, 10:39
          Hej, kluba
          Ja ten nr 2 to nawet bardzo - lubie!!!

Nie lubie natomiast kompotu. A tu w AU szklanek i czarnych (kwasnych) wisni nie
          uswiadczysz. Nie mowiac juz o mlodych ziemniakach.....
          Dziwisz sie ze zsiadle mleko i zupa ze szklnek mi sie snia po nocach...???

• Gość: kluba1 Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.we.client2.attbi.com 23.10.02, 17:44
            Gość portalu: Senin napisał(a):

> Hej, kluba
            > Ja ten nr 2 to nawet bardzo - lubie!!!
            >
            > Nie lubie natomiast kompotu. A tu w AU szklanek i czarnych (kwasnych) wisni
            nie
            >
            > uswiadczysz. Nie mowiac juz o mlodych ziemniakach.....
            > Dziwisz sie ze zsiadle mleko i zupa ze szklnek mi sie snia po nocach...???
            > Smacznego !! Ale ja musze jakas kosc najlepiej z mojej zupy wydlubac.
            Wszyscy sie zupa mojej mamy zachwycali tylko ja jedna bylam "inna" - trudno i
            zycze wszystkim wielbicielom zup owocowych wszystkiego dobrego i smacznych
            zup !!
            • Gość: riti Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 17:16
              ale jak sie je robi?
              • Gość: senin Re: ZUPA OWOCOWA/do Senin IP: 144.138.125.* 27.10.02, 00:00
                Gość portalu: riti napisał(a):

> ale jak sie je robi?

No przeciez stoi pod NR 2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka