mglisty_poranek 21.12.05, 15:22 Tylko prosze sie nie smiac... czym ubijacie piane z bialek? jaka koncowka? kiedys probowalam ta kancowka do ubijania i nic z tego nie wyszlo:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 21.12.05, 15:25 Dodaj do ubijanych białek szczyptę soli kuchennej albo sody i ubijesz pianę na pewno. Przy oddzielaniu białek zwróć uwagę aby nie było śladu żółtek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmala Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 21.12.05, 20:41 nie robie tego mikserem, tylko ręcznie (po 10 latch małżeństwa nawet szybko mi to wychodzi ... hihi)dodając szczyptę soli, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Mikserem jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:19 Myślę o takim mikserze z miską, nie takim do trzymania w ręku. Wrzucam białka do miski miksera, wkładam końcówkę , sprawdź w którą w instrukcji obsługi, jej kształt na prawdę trudno opisać, włanczam mikser na max i wychodzę z kuchni, bo mikser hałasuje czego nie lubię, ogląda tv przez 10-15 min, wracam i jest ubite. Szybciej się bije jaja świeże i z cukrem. Końcówka jest taka, że nie dość że chodzi w kółko, to jescze sama końcówka chodząc w kółko się kręci (jak ziemia w okół słońca, nie dość , że chodzi wokół słońca, to się jeszcze obraca sama wokół) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Mikserem jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 00:42 Przekonałam się, że piana ubita mikserem, szczególnie gdy miska jest spora ( ja mam Simensa) , przypomina bardziej lukier, po prostu te białka są raczej ucierane niż ubijane. Jeśli zalezy mi na dobrej pianie, niestety uruchamiam zwyczajny robot, starego typu. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Mikserem jest super IP: *.vs.shawcable.net 22.12.05, 02:52 powinna byc taka metalowa: www.chefdepot.net/graphics10/hamilton_beach_stand_mixer_green.jpg V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: Mikserem jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:28 > Przekonałam się, że piana ubita mikserem, szczególnie gdy miska jest spora ( ja > > mam Simensa) , przypomina bardziej lukier, Ja preferuję z robota, a lukier przypomina jak się nasypie za dużo cukru. A robot ze zdjęcia wygląda mi na przemysłowy, brak w nim zabezpieczenia przed włożeniem palców do miski w czasie pracy. Wiele robotów ma miskę plastikową - widać przez nią , i zamkniętą z góry, jest bezpieczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego IP: *.miechow.com 22.12.05, 09:10 zwróć też uwagę, żeby miska była czysta, sucha i zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 22.12.05, 09:53 a bialka prosto z lodowki, schlodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
mglisty_poranek Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 22.12.05, 21:40 Dziekuje za wszystkie wskazowki, jutro przystepuje do akcji i robie sernik. Tak sobie mysle ze wtedy robilam prawdopodobnie piane z 1 lub 2 jajek i bylo tego po prostu za malo i koncowka do ubijania nie siegala dna (mozna to zrobic mikserem starego typu) a poza tym te stare miksery maja 2 koncowki, nie wiem dlaczego tutaj jest tylko 1. Mam robot siemnsa. A czym mam mieszac ser? czy koncowka do ubijania da sobie rade? a moze nozem wielofunkcyjnym? w instrukcji jest napisane zeby stosowac do lekkich ciast. Ehh gubi mnie ta technika:( dawniej mialam 1 koncowke do wszystkiego! Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:45 Jak masz tylko 1 jajo postaw krzywo mikser (tylko na początku, jak piany troszkę urośnie, znów postaw prosto) , i też się ubije. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 22.12.05, 21:46 Jak mam mało białek do ubicia to po prostu na początku przytrzymuję robota pod kątem, żeby jednak końcówka dosięgała białek. Po chwili można już go postawić normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mglisty_poranek Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 23.12.05, 09:55 Czyli mozna pokonac technike:) dzieki za podpowiedz. A czy te roboty naprawde zagniataja ciasto??? Pozdrawiam przedswiatecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mglisty_poranek Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 23.12.05, 14:56 To jeszcze raz ja! sernik juz w piekarniku! wszystko zrobilam robotem, ciasto i mase sernikowa robilam hakiem do zagniatania ciasta. Mam nadzieje ze bedzie smaczny. Jeszcze raz dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś