Dodaj do ulubionych

do posiadaczek robota wieloczynnosciowego

21.12.05, 15:22
Tylko prosze sie nie smiac... czym ubijacie piane z bialek? jaka koncowka?
kiedys probowalam ta kancowka do ubijania i nic z tego nie wyszlo:(
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 21.12.05, 15:25
      Dodaj do ubijanych białek szczyptę soli kuchennej albo sody i ubijesz pianę na
      pewno. Przy oddzielaniu białek zwróć uwagę aby nie było śladu żółtek.
      • Gość: cmala Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 21.12.05, 20:41
        nie robie tego mikserem, tylko ręcznie (po 10 latch małżeństwa nawet szybko mi
        to wychodzi ... hihi)dodając szczyptę soli, pozdrawiam
    • Gość: tak tak Mikserem jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:19
      Myślę o takim mikserze z miską, nie takim do trzymania w ręku.
      Wrzucam białka do miski miksera, wkładam końcówkę , sprawdź w którą w
      instrukcji obsługi, jej kształt na prawdę trudno opisać, włanczam mikser na max
      i wychodzę z kuchni, bo mikser hałasuje czego nie lubię, ogląda tv przez 10-15
      min, wracam i jest ubite.
      Szybciej się bije jaja świeże i z cukrem.

Końcówka jest taka, że nie dość że chodzi w kółko, to jescze sama końcówka
      chodząc w kółko się kręci (jak ziemia w okół słońca, nie dość , że chodzi wokół
      słońca, to się jeszcze obraca sama wokół)
      • Gość: ulka Re: Mikserem jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 00:42
        Przekonałam się, że piana ubita mikserem, szczególnie gdy miska jest spora ( ja
        mam Simensa) , przypomina bardziej lukier, po prostu te białka są raczej
        ucierane niż ubijane. Jeśli zalezy mi na dobrej pianie, niestety uruchamiam
        zwyczajny robot, starego typu. Pozdrawiam:)
        • Gość: Venus Re: Mikserem jest super IP: *.vs.shawcable.net 22.12.05, 02:52
          powinna byc taka metalowa:
          www.chefdepot.net/graphics10/hamilton_beach_stand_mixer_green.jpg
          V.
        • Gość: tak tak Re: Mikserem jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:28
          > Przekonałam się, że piana ubita mikserem, szczególnie gdy miska jest spora (
          ja
          >
          > mam Simensa) , przypomina bardziej lukier,
          Ja preferuję z robota, a lukier przypomina jak się nasypie za dużo cukru.
          A robot ze zdjęcia wygląda mi na przemysłowy, brak w nim zabezpieczenia przed
          włożeniem palców do miski w czasie pracy.
          Wiele robotów ma miskę plastikową - widać przez nią , i zamkniętą z góry, jest
          bezpieczniejsza.
    • Gość: lilu Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego IP: *.miechow.com 22.12.05, 09:10
      zwróć też uwagę, żeby miska była czysta, sucha i zimna.
      • rezurekcja Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 22.12.05, 09:53
        a bialka prosto z lodowki, schlodzone.
        • mglisty_poranek Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 22.12.05, 21:40
          Dziekuje za wszystkie wskazowki, jutro przystepuje do akcji i robie sernik. Tak
          sobie mysle ze wtedy robilam prawdopodobnie piane z 1 lub 2 jajek i bylo tego
          po prostu za malo i koncowka do ubijania nie siegala dna (mozna to zrobic
          mikserem starego typu) a poza tym te stare miksery maja 2 koncowki, nie wiem
          dlaczego tutaj jest tylko 1. Mam robot siemnsa.
          A czym mam mieszac ser? czy koncowka do ubijania da sobie rade? a moze nozem
          wielofunkcyjnym? w instrukcji jest napisane zeby stosowac do lekkich ciast. Ehh
          gubi mnie ta technika:( dawniej mialam 1 koncowke do wszystkiego!
          Pozdrawiam:)
          • Gość: tak tak Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:45
            Jak masz tylko 1 jajo postaw krzywo mikser (tylko na początku, jak piany
            troszkę urośnie, znów postaw prosto) , i też się ubije.
          • skarolina Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 22.12.05, 21:46
            Jak mam mało białek do ubicia to po prostu na początku przytrzymuję robota pod
            kątem, żeby jednak końcówka dosięgała białek. Po chwili można już go postawić
            normalnie.
            • mglisty_poranek Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 23.12.05, 09:55
              Czyli mozna pokonac technike:) dzieki za podpowiedz.
              A czy te roboty naprawde zagniataja ciasto???
              Pozdrawiam przedswiatecznie
              • mglisty_poranek Re: do posiadaczek robota wieloczynnosciowego 23.12.05, 14:56
                To jeszcze raz ja! sernik juz w piekarniku! wszystko zrobilam robotem, ciasto i
                mase sernikowa robilam hakiem do zagniatania ciasta. Mam nadzieje ze bedzie
                smaczny. Jeszcze raz dziekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka