Gość: lusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:01 Dzisiaj podaję wołowinę na "dziko", szare kluski oraz sałatkę z czerwonej kapusty! pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: obiad niedzielny!!! 08.01.06, 14:14 Juz podałam i zjedliśmy. Było kurczę z elementem wg jacka1f. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=33329863&a=33329863 Prawie według, bo cielę zastapiłam piersiami kurczęcymi, a rozmaryn był suszony. Śmietana zwiekszyła moc tłuszczową do 22% . Grzyby - podgrzybki z własnej zamrażarki. Zamiast ziemniaków gotowanych - pieczone. Mięso z grzybami tak pieknie pachniało, ze nie usmażyłam groszku z imbirem i czosnkiem. Do tego białe wytrawne wino Pinot Chardonnay. Rodzina zachwycona:) Odpowiedz Link Zgłoś
zonaniezona1 Re: obiad niedzielny!!! 08.01.06, 14:52 U mie jest ulubiona przez facetów pizza z kiełbaską :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola787 skromnie ale pysznie:> IP: *.eranet.pl 08.01.06, 15:43 Zrobilam cos pysznego, co chodzilo za mna caly tydzien, a nie mialam czasu. Zrobilam DUUUZO nalesnikow, jadlam z cukrem i smietana-jak za czsow dzieciecych. Mam tez przygotowane z serem, a czesc pustych, do dzemu lub pieczarek dla meza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: obiad niedzielny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 16:16 A u mnie bardziej tradycyjnie : rosół z makaronem, pieczona szynka z dzika, gryczane kluski "kładzione", surówka z kapusty kiszonej (bo nie miałam nic innego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz mój IP: 213.17.144.* 08.01.06, 16:27 kawałek schabu nafaszerowałam wspomnieniem z bigosu, podpiekłam w piekarniku z ziemniakami i spożyłam z winkiem w dodatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: obiad niedzielny!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.01.06, 16:38 A u mnie dzisiaj przepis ze Zwierciadla: kiszona kapusta z makaronem! Pyszne! Wiem, ze je sie cos takiego jak lazanki z kapusta - nigdy tego nie probowalam. A ze mialam akurat wszystko pod reka... Naprawde super! Proste i szybkie! I juz chyba zostanie na dobre w moim menu... Odpowiedz Link Zgłoś