maciekno 05.02.06, 00:34 moja to cynamon i wanilia a wasza?????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sławek Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:54 Czubryca-czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdula Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... IP: *.net.autocom.pl 05.02.06, 10:57 majeranek,pieprz! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rojew84 Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 11:40 imbir i zielony pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 12:06 maciekno napisał: > moja to cynamon i wanilia > a wasza?????????????????????????????????? I dodasz do grochówki na przykład? Każda potrawa rządzi się innym bukietem przypraw. Trudno abym ulubiony czosnek dodał do sernika albo cząber do soku pomarańczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 17:22 W-k, a probowales tego drugiego? ale nie zwykly tylko satureja montana - mialem tego kilka krzaczkow - nawet zabralem na zime do domu ale mi padly - kupuje je od jednej dziewczyny spod Poznania na jarmarku 1-3 majowym w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie. Pyszny jest Zathar na chlebie z maslem albo smalcem, podobnie Baharati, ja podsypuje jeszcze cebuli suszonej utartej grubo troche; Mam sporo przypraw wlasnej produkcji seler suszony albo pietruszka suszona utarta z czosnkiem albo z cebula suszoną... 3 szafy ulubionych przypraw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:37 banita____ulubiono przyprawa czytaj a nie przyprawa ktora pchasz do byle czego bo zyc nie mozesz.Chyba kazdy ma rozum i wie do czego kazda sie nadaje.Moja to ostra papryka,imbir,curry. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 06.02.06, 11:33 Gość portalu: romek napisał(a): > banita____ulubiono przyprawa czytaj a nie przyprawa ktora pchasz do byle czego > bo zyc nie mozesz.Chyba kazdy ma rozum i wie do czego kazda sie nadaje.Moja to > ostra papryka,imbir,curry. Dzięki za "grzeczne" zwrócenie mi uwagi. Polecam Ci rozpoczęcie dnia od szklaneczki melisy, która doskonale pasuje do jagnięciny na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: I jeszcze jedno: 06.02.06, 11:48 Już autor wątku założył następny o ulubinych owocach. Za chwilę będziemy się pytać o ulubioną łyżkę, wazę do zupy, warzywo, producenta butów itp. To ja się pytam - w jakim stopniu to zwiększy moją wiedzę kulinarną? Raczej się uwstecznię. Pieprzenie kotka za pomocą młotka. Jedyne co widać z tego postu to to, że ilość używanych przypraw jest żenująco mała. Ja na codzień operuję 35 ziołami, mieszanek robionych przez siebie mam 12. Tylu na szybko się doliczyłem. Smacznego życzę na tych trzech czy czterech "ulubinych". Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Andrzeju - O.K!!! 06.02.06, 11:31 Sedno tkwi i tak w smaku.:-D Nie posolę jabłka choćby nawet sól była z Morza Martwego.))) Chociaż ktoś pewnie to zrobi z przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
nigella.gryzie Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 18:16 a to zależy :) czosnek (co tylko się da) ocet (wszelakie galarety) cytryna (takoż) sól na drugim biegunie cynamon (ciasta, jabłka, kawa, herbata) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 21:29 Sok cytrynowy. Imbir. Powidla sliwkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 21:35 pieprz i curry,lubie ostre Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 05.02.06, 21:39 curry, oregano, bazylia, ziola prowansalskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadu1 Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 06.02.06, 01:05 Cynamon i wanilia - kocham:))) Reszta [przypraw;] niech spada na bambus;P Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 06.02.06, 11:04 Czosnek, cynamon i imbir. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 06.02.06, 11:45 czosnek, bazylia Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: ulubina przyprawa?wypowiadajcie sie... 06.02.06, 11:51 Bazylia, Cynamon uwielbiam z jabłkiem w szrlotce Odpowiedz Link Zgłoś