Gość: ewusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:11 Czy ktoś posiada syfon do robienia bitej śmietany? Chciałabym się dowiedzieć czy warto taki nabyć do użytku domowego, nie do gastronomi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matylda Re: syfon do bitej śmietany IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:14 Mam taki czeski, jeszcze z dawnych czasów ale teraz nie używam bo gdzie kupić naboje? Dawniej korzystałam z niego bardzo często, śmietana ładnie się ubijała. Robiłam rurki z bitą śmietaną, które stanowiły atrakcję każdej imprezy bo tylko ja miałam taki syfon. Oczywiście, jeżeli nie kosztuje zbyt wiele to warto mieć coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb syfon do wina... :-) 15.02.06, 08:54 Ja też miałam taki syfon (niebieski metalic) i pamiętam pewnego Sylwestra, gdy już nawet octu w sklepach nie było, że o szampanie, ani winie musującym nie wspomnę. I wlał mój tata zwykłe białe winko (ciekawe, gdzie je upił - tego nie pamiętam...) do syfonu. Było winko musujące, aż miło... A co do syfonu do bitej śmietany - jak naprawdę dużo używasz, to możesz kupić. U mnie tego mało idzie, więc wystarczy mi kupić śmietankę w spreju lub ubić samej kremówkę i szprycką wyciskać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewusia Re: syfon do bitej śmietany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:03 W ofercie Makro Cash and Carry jest syfon do śmietany i naboje również, ale cena tego cuda mnie nie przekonuje. A nie ukrywam, że ubijać bitej śmietany to ja nie potrafię, zawsze mi sie warzy (waży?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: syfon do bitej śmietany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:06 Ewa a ile ten syon w Makro kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: syfon do bitej śmietany IP: *.access.telenet.be 15.02.06, 17:25 U nas tez byl taki syfon na naboje ale do wody mineralnej chyba wegierski . Nie wiem czy dzisiaj oplaca sie kupowac taki tylko do bitej smietany chyba , ze jeszcze mozna w takim podgazowac wode :-) Reczny maly mikserek jest bardzo wygodny czesto uzywam do kremow i smietany polecalabym raczej to . Mozna tez go wykorzystac do innych czynnosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewusia do: gość Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:53 Syfon w Makro kosztuje jak dobrze pamiętam ok. 120zł , są również naboje ok. 1zł za jeden nabój (opakowania po 10szt. i większe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: ewusia IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:30 To chyba się jednak nie opłaca. Taka gotowa śmietana w sprayu wychodzi w konsekwencji taniej. Ubicie kremówki również. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: ewusia 16.02.06, 15:33 Ubicie kremówki wyjdzie taniej, przy sprejowej śmietanie nalezy jednak wziąć pod uwagę czynniki konserwujące... Odpowiedz Link Zgłoś