Dodaj do ulubionych

zrobiłam pycha szpinak

IP: *.lodz.msk.pl 16.02.06, 13:34
paczka mrożonego szpinaku
50g pieczarek
100g cebuli
pól puszki pomidorów
sól
pieprz
maggi
chilli suszone

Rano wyjęłam z zamrażarki opakowanie rozdrobnionego szpinaku żeby się trochę rozmroził. Włożyłam go na patelnię z masłem, dodałam drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki w plasterkach, przykryłam i dusiłam kilka minut. Następnie dodałam pokrojone pomidory z zalewą i przyprawy. Wymieszałam i zostawiłam do częściowego odparowania płynów. Doprawiłam maggi. Smacznego!
Obserwuj wątek
    • szpinakowa Re: zrobiłam pycha szpinak 16.02.06, 13:37
      Podobnym nadzieniem szpinakowo - pieczarkowym nadziewam pierogi. Nie dodaję
      pomidorów. Pyszna sprawa :)
      • ba_nita Re: zrobiłam pycha szpinak 16.02.06, 13:39
        szpinakowa napisała:

> Podobnym nadzieniem szpinakowo - pieczarkowym nadziewam pierogi. Nie dodaję
        > pomidorów. Pyszna sprawa :)

O te pomidory też mi za dużo. Zarżną delikatny smak szpinaku.
      • Gość: malinka ale ze mnie gapa IP: *.lodz.msk.pl 16.02.06, 13:41
        zapomniałam o najważniejszym! 100g piersi z indyka polaam sokiem z cytryny, oprószyłam solą, curry, przyprawą do kurczaka i chilli i upiekłam w folii aluminiowej, a następnie pokroiłam w kostkę i dodałam do szpinaku, do którego wsypałam też czosnek :) wybaczcie moje roztargnienie ale było takie dobre że przestałam rozsądnie myśleć :]
        • Gość: marghe_72 Re: ale ze mnie gapa IP: *.acn.waw.pl 16.02.06, 13:58
          gdyby nie maggi i przyprawa do kurczaka i "wsypałam czosnek" (Czyzby
          granulowany)
          to byłoby całkiem fajnie

• Gość: malinka Re: ale ze mnie gapa IP: *.lodz.msk.pl 16.02.06, 14:11
            niestety granulowany bo zapomnialam o świeżym (kupic) ale to sie juz nie powtorzy! :] a maggi bo szpinak zawsze jest dla mnie za malo slony - ratuje go tylko maggi
            • ba_nita Re: ale ze mnie gapa 16.02.06, 14:13
              Gość portalu: malinka napisał(a):

> niestety granulowany bo zapomnialam o świeżym (kupic) ale to sie juz nie
              powtor
              > zy! :] a maggi bo szpinak zawsze jest dla mnie za malo slony - ratuje go
              tylko
              > maggi

To już sól nie jest słona? Bo czegoś nie rozumiem chyba?
              • rezurekcja Re: ale ze mnie gapa 16.02.06, 14:15
                Niektorzy po prostu wola maggi.
        • syswia twoj przepis 16.02.06, 14:28
          przypomina mi jedna z moich ulubionych wariacji chicken curry:
          przesmazyc cebule z garam masala, chili, tumeric i czosnkiem, poddusic, dodac
          kawalki surowego kurczaka, peczek szpinaku, poddusic, dodac pare lyzek pulpy
          pomidorowej, poddusic, dosolic

to nieprawda, ze pomidory zabija smak szpinaku:) cala potrawa jest bardzo
          wyrazista - ale bez szpinaku smakuje zdecydowanie inaczej:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka