bedada 17.02.06, 10:00 Wymysliłam sobie na jutro na obiad roladę z piersi indyka nadzianą farszem ze szpinaku. I tak sie zastanawiam co do niej podać. Ziemniaki z wody? A może lepiej ryż? A surówka jaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: O.K! Ale jaka ta rolada? 17.02.06, 10:03 Smażona w panierce, bez panierki, duszona czy pieczona? Bo do smażonej lub pieczonej raczej ziemniaki z wody (do pieczonej spokojnie mogą być i pieczone) a ryż do duszonej w sosie jak najbardziej. Jakoś tak mi to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: O.K! Ale jaka ta rolada? 17.02.06, 14:13 Myślałam ,żeby całą pierś rozbić nałożyć farsz i upiec w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Co pasuje do........ 17.02.06, 16:04 Sprobuj pieczone z ryzem i surowka ze swiezej kapusty Na ryz rzuc troche smazonych pieczarek i natke bedzie bardzo dobry obiad . Jeszcze lepsze takie danie z brazowym ryzem lub kasza gryczana ! Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: Co pasuje do........ 17.02.06, 17:47 Dzięki sereczne za inspiracje. Może faktycznie dołożę ziemniaki i upieke wszystko razem? Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Ziemniaki tymiankowe np 17.02.06, 21:04 Ugotuj w lupinach,nie do konca,pokroj w cwiartki,wrzuc w marynate oliwno-tymiankowo-przyprawowa:)Upiecz razem w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś