Gość: kinga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:48 Kto zdążył spisać przepis Nigelli na kurczaka z grilla z sosem z jogurtu greckiego z ziołami i kaszką kuskus? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Przepis Nigelli 01.03.06, 09:06 tu masz po angielsku: channel4.com/life/microsites/N/nigella/bites11.shtml#recipe2 a przepis znalazłam dzięki tej stronie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24121&w=35532538&a=35543055 Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: Przepis Nigelli 01.03.06, 10:10 To na pewno nie jest przepis z tego linka.Tamtego nigdzie nia ma.Szukałam też i nic nie znalazłam.Może ktoś go zapisał? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Przepis Nigelli 01.03.06, 12:02 masz rację, teraz dopiero przeczytałam. Ale wczoraj oglądałam Nigellę (jeszcze w tym tygodniu na pewno będzie nie raz, zdaje się, że i dziś: o 15 i o 19.39 jest w programie, a jutro o 10 i w piątek o 8.30, o 18 i pół godziny po północy) Przepis prościutki. Marynata do kurczaka to sok z cytryny z oliwą, mieszasz, marynujesz w tym kurczaka ok. 15 min. A trakcie rozbijasz kawalki kurczaka. Myślałam, ze wszystko to piersi, ale potem na grilu widziałam i udka... Sos: Gęsty tłusty jogurt (ponoś grecki, ale w Polsce takiego nie widziałam), do niego posiekana kolendra i dymka, zdaje się że i czosnek się pojawił, ale pewności uż nie mam, wymieszać, dodać przyprawy, sól, pieprz zdaje się... Kuskus Wsypać do miski suchą kaszę, dodać osączoną ciecierzycę z puszki, całość zalać przygotowanym wczesniej bulionem. Płyn powinien zalać kaszę na wysokość ok. 2-3 cm ponad kaszę. Przykryć. Kurczaka smażyć na gruli po ok. 5 min. z każdej strony. Podawać z sosem i kuskusem. Sam kuskus przed podaniem posypać zmieloną papryką... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Przepis Nigelli 02.03.06, 07:14 > Sos: > Gęsty tłusty jogurt (ponoś grecki, ale w Polsce takiego nie widziałam), do > niego posiekana kolendra i dymka, zdaje się że i czosnek się pojawił, ale > pewności uż nie mam, wymieszać, dodać przyprawy, sól, pieprz zdaje się... Wczoraj widziałam końcówkę i jeszcze przuyuważyłam, że do sosu czosnek obowiązkowo, ale także posiekane, wypestkowane wcześniej zielone chilli było dodane... To już ten przepis na pewno w całości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 tu 02.03.06, 12:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24121&w=35532538&a=37753137 Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: tu 02.03.06, 13:00 Jesteś wielka!Większość stron poświęconych Nigelli publikuje po jednym przepisie z każdego programu.Super! Odpowiedz Link Zgłoś