madziaaaa 01.03.06, 14:55 cześć, macie jakiś sprawdzony przepis-łatwy w obsłudze i pyszniutki?tylko z sosikiem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniatee Re: gołąbki 01.03.06, 15:03 po prostu mieso mielone jak na kotlety, tyle ze zamiast bułki w mleku dajesz ryż.jak postoi z pol godz to zawijasz w liscie kapusty (oddzielasz, myjesz, wrzucasz na chwilke do gotujacej sie wody- to jest chyba blanszowanie). ukladasz w garze scislo jeden obok drugiego, potem druga warstwa, zalezy jaki gar. i dusisz po wolutku. jak juz prawie dobre i sok puszczony (nie ma bata, musza puscic)to zaprawiasz ten sok (ja go odlewam do drugiego garnuszka bo ciezko sie miesza z gołabkami, a nie lubie mącznych klusek) mąką, koncentratem (albo bez mąki)i zagotowujesz, łaczysz i gotowe. możżesz ten sok dużo wczesniej zaprawić samym koncentratem albo sokiem pom, zeby sie dusiło od razu na pomidorowo. jak wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Jak wejdziesz na Galerię będzie więcej. Masz 01.03.06, 15:05 instrukcję: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31125398&a=31125398 Odpowiedz Link Zgłoś
aniatee Re: gołąbki 01.03.06, 15:05 a, i uważaj bo cie zaraz do wyszukiwarki odeślą. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: gołąbki 01.03.06, 15:25 madziaaaa napisała: > no i wolałabym bez ryżu, dobra? Zwyczajnie - nie dodawaj ryżu do mięsa. Po za tym nic się nie zmienia. Jakbyś miała kaprys możesz dodać inne (niefortunne sformułowanie) dodatki. Pieczarki, warzywa - co chcesz.O - kaszę można nawet dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: gołąbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:05 proponuję zwykłą kapustę zamienić na włoską o niebo lepsze;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy spróbuj zrobic takie 01.03.06, 18:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=36927343 Odpowiedz Link Zgłoś
secretarca Re: gołąbki 01.03.06, 20:23 Zamiast ryżu daj kaszę gryczaną. Albo kaszę kus kus. Jeśli dodasz makaronu sojowego, posiekanych warzyw i grzybów mun a gołąbki podsmażysz na oliwie to wyjdzie coś w rodzaju sajgnek. ;) Sama z kolei robię czasem z ryżem ale zamiast mięsa daję mieloną rybe morską. A jak dostaniesz liście winogron (w słoiku lub puszce) to też spróbuj - zupełnie inny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: gołąbki 02.03.06, 08:50 ludzie, dzięki za info, w niedzielę zrobię. robiliście kiedyś mięsko w płatkach nestle? pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniatee Re: w płatkach IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.03.06, 11:34 no ja robilam udka z kurczaka w takiej panierce z płatków kukurydzianych. tylko skórke zdjęłam, ale chyba nie trzeba, i panierowalam troszku w mące, potem jajo i w płatki dokładnie oblepiłam. nie wiem czy tak sie to robi, ja gdzieś jadłam, a potem sobie tak wymyśliłam i wyszło jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: w płatkach 02.03.06, 14:25 bierzemy piersi z kurczka, schab lub karczek, rozbijamy jak zwykle, sól i pieprz. potem obtaczamy w mące, potem w jajku, a na koniec w najzwyklejszych płatkach kukurydzianych(ewentualnie z miodem). smażymy na małym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu. pychotka, najlepiej podawać od razu, bo wtedy płatki chrupią, ale na 2 dzień też są dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: w płatkach IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 02.03.06, 18:26 A co to ma wspolnego z golabkami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniatee Re: w płatkach IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.03.06, 23:13 nic. po prostu wymieniamy sie doświadczeniami bez "zaśmiecania środowiska". Odpowiedz Link Zgłoś