Gość: jada Re: problem z lukrem IP: *.demon.co.uk 13.04.06, 15:10 za wczesnie nacisnelam enter:) ok,potrzebuje lukier,tylko taki strasznie bialy,nie przezroczysty,zeby mozna "pokolorowac" ciasteczka, czy ma ktos przepis na takie cos??? bede wdzieczna za wszelkie propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: problem z lukrem 13.04.06, 15:15 Dla tych co sie nie boją surowych jajek (jak np. ja ;): Biorę 1 białko, sok z 1 cytryny i duuuużo cukru pudru - ucierać białko z cukrem, dodawać stopniowo sok i zagęszczać cukrem - gotowy lukier ma być bardzo gęsty i biały, dlatego potrzeba dużo cukru. Wypróbowany wielokrotnie - pięknie zasycha na biało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: problem z lukrem IP: *.demon.co.uk 13.04.06, 15:39 a mozna ucierac mikserem?czy recznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: problem z lukrem 13.04.06, 15:59 Nigdy nie ucierałam mikserem, ale myślę, że można :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: problem z lukrem 13.04.06, 15:16 Najprostszy to cukier puder i sok z cytryny: proporcje dobierzesz sobie sama. Ja nakladam go na ciasteczka malenka lyzeczka do kawy. Mozesz zrobic bardziej plynny np. do babki. Odpowiedz Link Zgłoś