Gość: gaizka IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 11:54 Mam poledwice, przyjda goście, chce zrobić tatara, ale przecz żółteczko, sardyneczki tez odpadają. Doradżcie cos aromatycznego please... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burencja Re: Tatar - co do niego ?? 17.04.06, 12:01 Ja nie daję żółtka ani rybki, natomiast do mięska (zeskrobanego nie mielonego) dodaję siekaną cebulkę, siekanego ogóreczka konserwowanego, sporo maggi, pieprz, pieprz cayenne, sporo oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, i ... dużo zielonego marynowanego pieprzu plus dwie łyżki zalewy spod niego. Rewelacja, ale musi sie troche przegryźć. A jeszcze na wierzch czarne oliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
burencja Re: Tatar - co do niego ?? 18.04.06, 16:55 A jeszcze ciekawostka - ostatniego tatara zapomniałam zjeść i po 3 dniach zrobiłam z niego roladki i upiekłam na grillu. rewelacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tatar - co do niego ?? 18.04.06, 02:19 Nie przesadzać z dodatkami - te klasyczne wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Tatar - co do niego ?? IP: *.access.telenet.be 18.04.06, 17:24 mieso , oliwa , pieprz , sol , maggi , harissa ( opcjonalnie ) posiekana czerwona papryka swieza lub konserwowa oregano , czosnek , posiekana cebula , natka i oliwki tez mozna dorzucic . Odpowiedz Link Zgłoś