Gość: edzia IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.05.06, 14:43 Czy kto mi podpowie jak zrobic grzanki z chleba, podobne do tych co sa w zupkach goray kubek? Dzieki za rady:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Grzanki z chleba 03.05.06, 16:06 nie wiem, jakie sa w goracych kubkach ale grzaneczki robi sie bardzo prosto. Grzanki to u mnie w domu osobna potrawa - rodzaj zapiekanki pieczywo, najlepiej biale obkroic ze skorki, posmarowac maslem lub oliwa, posypac odrobina soli, pieprzu, mozna tez sproszkowanym lubczykiem potraktowac pokroic w kostke o boku do 1 cm, podsmazyc na patelni do zrumienienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Grzanki z chleba IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.05.06, 19:16 na czym podsmażyc na oleju czy raczej na bardzej suchej patelni? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Grzanki z chleba 03.05.06, 19:19 jesli posmarowalas juz kromki przed pokrojeniem w kostke nie dokladasz dodatkowego tluszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Grzanki z chleba IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.05.06, 19:36 dzieki bardzo za szybka odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Grzanki z chleba IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.05.06, 20:32 Zrobiłam sa pyszne, choc troche przesoliłam ale do sałatki z tunczyka nie dodam za duzo soli i beda super.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: Grzanki z chleba IP: *.chello.pl 05.05.06, 00:46 ja robię tak - chlebek , który ma dwa dni -kroję w kosteczkę - czekam jeszcze jeden dzień i wrzucam na patelnię ( na bardzo małą ilość masełka) Odpowiedz Link Zgłoś