multiaga Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 14:33 AAA , przepraszam . Za szybko poszło. Czy młoda kapustę można zamrozić lub np zawekować ? Jeśli tak to w jaki sposób i jak długo można przechowywać ? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 14:35 Jak każdą mrożonke - dopóki się nie odwodni. Tylko po co zamrażać?Przecież to takie nieduże, ze spokojnie dla dwóch osób na jeden obiad wystarcza? Może lepiej zrezygnować na jej rzecz z ziemniaków, ryżu czy makaronu? Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 14:39 Ale ja chciałam zamrozić nie gotową uduszoną tylko taką surową lub zblanszowaną . Mam taki plan od dwóch lat , kiedy to w zimie naszła mnie przemozna ochota na taką kapustkę, tylko jakoś nie moge sie zebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 14:36 no pewnie, mozna i tak i tak, ja osobiscie obstaje przy mrozeniu, wkladam do woreczkow, zakrecam solidnie i hyc do zamrazaka Odpowiedz Link Zgłoś
muscovado Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 15:09 można, gotowaną. a jakimż zaskoczeniem jest smak młodej kapusty w środku zimy... zawsze mnie to zdumiewa... może dlatego, że mrożę jej mało, tak tylko dla przypomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 15:23 No i własnie o to mi chodzi :) Czy mogłabyś napisać dokładnie jak i ile ją obgotowujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
muscovado Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 17:47 gotowana, czyli po prostu robię tzw. młodą kapustę. Z młodą włoszczyzną, przyprawami, koperkiem i takiego gotowca wkładam do pojemniczków i mrożę. Z obgotowywaniem nie próbowałam, surowej też nie. Ale mrozić można, skoro w skład gotowych mrożonek wchodzi kapusta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Mrożenie młodej kapusty ? IP: *.access.telenet.be 27.05.06, 17:27 Zamrozimam ostatnio pocieta surowa bo byla mi potrzebana do innej warzywnej mrozonki tak , zeby tylko podgrzac i gotowe . Mozna mrozic surowa i duszona Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Mrożenie młodej kapusty ? 27.05.06, 18:28 Dziękuje bardzo ! No to bede mrozić . pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
myszz a ja mam jedynie... 27.05.06, 21:06 dwie szuflady zamrażalki w lodówce i nie mam jak palca nawet tam wcisnąć :( ale mam jeszcze jagody zeszłoroczne :) Odpowiedz Link Zgłoś