Gość: julita.kaminska IP: *.pzl.swidnik.pl / *.vlan223.shrike.lubman.net.pl 27.07.06, 12:50 Proszę podajcie mi przepis na wykonanie w garze potrawy na ognisku, wiem ze w skład wchodzą : ziemniaki, boczek surowy kiełbasa i co jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielony_listek kapuścisko :-) 27.07.06, 12:58 A może taki gęsty kapuśniak? Właśnie ziemniaki, kapusta, kiełbasa, boczek, może jeszcze pierś kurczaka w kostkę, troche marchewki w kosteczkę i przyprawy. A do tego chlebek opiekany na patyku nad ogniskiem. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: gar-na ogniska IP: *.net.autocom.pl 27.07.06, 13:00 PIECZONE ZIEMNIAKi oto zapewne Ci chodzi Jeczcze cebula,marchew a na wierzch liśc kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: gar-na ogniska IP: 193.24.196.* 27.07.06, 13:10 Ja robię tak: wykładam gar liśćmi kapusty, warstwami układam pokrojone w plastry ziemniaki, poszatkowaną kapustę, cebulę, marchew, jeśli lubisz, mogą być też buraczki, no i oczywiście boczek lub kiełbasa, przyprawy dowolne. wszystko dość mocno uciskać. Gar szczelnie zamknąć i piec nad ogniskiem ok. 2 godzin lub nawet dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Możesz wykorzystać ten przepis: 27.07.06, 13:17 Idea jest taka sama. Modyfikacje składnikowe dowolne. Z prażonką/duszonką jest tak jak z zapiekankami. Tylko wuobraźnia Cię ogranicza. Dwa składniki są stałe: kapusta i ziemniaki. Mięsa jakie chcesz a możesz zrobić całkowicie wegetariański kociołek. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=36972207&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś