Gość: małgosia IP: *.acn.pl 22.02.03, 12:30 ktoś ma fajny przepis? Mam w domu masę pieczarek i potrzebuje przepisu, gdzieś kiedyś widziałam taki, w którym pieczarki się najpierw obsmaża... help :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniela Re: sałatka z pieczarkami IP: *.acn.waw.pl 22.02.03, 13:44 jadlam taka w okolicznej lanczodajni. z widocznych skladnikow (poza obsmazonymi drobno pokrojonymi pieczarkami) byly tam: kukurydza, jajko, por (chyba) i sos majonezowy. i duzo (za duzo) soli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: sałatka z pieczarkami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 14:02 Znalazłam taki przepis z kukurydzy i pieczarek. Nie wiem czy o taki Ci chodzi? Puszka kukurydzy, słoiczek pieczarek konserwowych, 3-4 korniszony, duża cebula [najlepiej cukrowa], 2 jaja gotowane na twardo, po strąku papryki czerwonej i zielonej, 15 dad ostrego żółtego sera, zielenina. Sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy, pieprz, sól. Kukurydzę i pieczrki osączyć, grzyby pokroić na ćwiartki, a resztę składników w kostkę lub paski. Z majonezu, jogurtu i przypraw przyrządzić sos, wymieszać z warzywami i jajami. Posypać siekaną zieleniną. Smacznego. Pozdr. - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imm Re: sałatka z pieczarkami IP: *.slg.se 22.02.03, 14:39 Moja sprawdzona sałatka jest nastepujaca: pieczarki obgotowujemy (muszą być nie za miękkie i nie za twarde), kroimy na średnie kawałki (lepiej większe niż mniejsze, żeby się nie zrobiła ciapa), gotujemy jajka na twardo i również kroimy na średnie kawałki, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, majonez, pieprz, sól. Proporcje dowolne, oczywiście musi być więcej pieczarek niż jajek. Nie dodajemy żadnych innych przypraw! To wszystko, jest bardzo smaczna i najlepiej jeść zaraz po przyrządzeniu (po pobycie w lodówce dużo traci smakowo). Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: sałatka z pieczarkami IP: *.acn.pl 22.02.03, 15:16 dzięki wielkie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie Re: sałatka z pieczarkami IP: *.gibnynex.gi 24.02.03, 11:57 ja robie taka salatke jak mam mnostwo pieczarek: pierczarki pokroic, poddusic, jak wystygna dodac duzo pora i sera zoltego startego na grubych oczkach, majonez i sporo pieprzu, no i sol. Jak pierwszy raz uslyszalam ten przepis to nie wierzylam ze to moze byc dobre. Ale jest pyszne - najlepiej jesc po przyrzadzeniu zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: sałatka z pieczarkami IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 22:10 A ja robię tak: Pieczarki około 40 - 50 dkg - ugotować, osączyć, pokroić 5 jaj na twardo, pokroić 3 - 4 ogórki kiszone (obrane ze skórki), pokroić, osączyć Puszka kukurydzy, osączyć Majonez- około 2 łyżki (wg. gustu) Wszystko wymieszać. Ja dodaję jeszcze pieprz, ale niekoniecznie Pycha. Ostatnio zrobiłam na imprezę i zniknęła w ciągu 15 minut, aż mi było głupio bo na stole została pusta salaterka a więcej nie miałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: sałatka z pieczarkami IP: *.we.client2.attbi.com 26.02.03, 00:06 Gość portalu: małgosia napisał(a): > ktoś ma fajny przepis? Mam w domu masę pieczarek i potrzebuje przepisu, > gdzieś kiedyś widziałam taki, w którym pieczarki się najpierw obsmaża... > help :))) Boczek pokrojony w palsterki obsmazyc na paletni na "twardy", osuszyc na recznikach papierowych. Pieczarki pokrojone w plastry podsmazyc. Najlepsza do tej salatki jest salata " romaine" - porwac na kawalki , wymieszac z pieczarkami , posypac pokruszony boczek, polac wloskim gresingiem, na wierzch polozyc plasterki jajka na twardo. Jesc zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś