Dodaj do ulubionych

marynowanie papryki - pytanko

24.08.06, 10:05
Robiłam wczoraj marynowaną paprykę (po raz pierwszy w swym żywocie).
Składniki zalewy rzecz jasna zagotowałam i gorącą zalewałam surową paprykę w
słoikach. Zakręciłam je i postawiłam "do góry nogami". Nie wiem czy nie
powinnam pasteryzować słoików... Na tą partię to już za późno na
pasteryzowanie (chociaż może i nie...), ale jeżeli najdzie mnie na kolejny
rzut słoiczkowania - pasteryzować czy nie? No i jeśli tak to ile minut? Nie
chciałabym "rozgotować" papryki, wolę twrdą marynowaną paprykę, taką
chrupiącą. I co "grozi" mojej zamarynowanej wczoraj papryce, którą pozbawiłam
pasteryzacji?????? Plissss.... wytłumaczcie mi te zawiłości....
:o)
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka