zaza 12.03.03, 15:47 mam po pol kilo mielonego miesa( indyk; wolowina; kurczak), jakies ciekawe pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: mielone mieso 12.03.03, 17:06 dodac posiekana cebule, czosnek, sol, majeranek, chili, pol szklnki zimnej wody wyrobic dokladnie reka na jednolita mase namoczyc patyczki do szaszlykow w zimnej wodzie oblebic masa miesna - dwie lyzki na patyczek opiekac na ruszcie, czesto obracajac - ok 8 min na patyczek podawac z jogurtem naturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mielone mieso 12.03.03, 17:08 jesli chcesz bardziej balkanski smak majeranek zastepuje sie czabrem - srednio lyzeczke ziela na pol kilo miesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza mielone mieso IP: *.blueyonder.co.uk 12.03.03, 19:29 super pomysl z tymi szaszlyczkami!!!!!!! a co mozna zamiast chili? bo moje dzieci nie za bardzo lubia.... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mielone mieso 12.03.03, 21:19 kazda troszke ostrzejsza przyprawe - chocby i poczciwy pieprz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: mielone mieso IP: *.tele2.pl 12.03.03, 17:10 lazania, sos miesny do makaronu, pulpety, kotlety....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: mielone mieso IP: 217.20.193.* 12.03.03, 19:43 a ja radze krokiety. jezeli mieso zostalo zmielone po ugotowaniu, to wystarczy doprawic, jezeli jest surowe, to trzeba je przez chwile podsmazyc. do miesa dodac 1-2 jajka (surowe), podsmazona na tluszczu cebulke, przyprawic do smaku sola, pieprzem i majerankiem, mozna dodac tez ostra papryke. jezeli masa jest kleista, to zawijac w nalesniki, potem w panierke i smazyc na zloty kolor. jezeli mieso jest suche, to trzeba dodac do niego troche bulionu, moze byc z kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_word Re: mielone mieso 13.03.03, 09:39 robie czasami cos takiego mieso i skladniki jak na mielone kotlety + pokrojona w drobne paseczki biala kapusta wczesniej spazona palce lizac.- Odpowiedz Link Zgłoś