IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:52
Ukisiłam kapustę i chciałam sobie zrobic bigos ale z samej kiszonej- była
jeszcze nie bardzo kwaśna wiec nie dodałam surowej.Gotuję już 3dni ipo
wrzóceniu dodatków jest za słony choc nie soliłam . Poza tym pan mąż
stwierdził że w tym bigosie prawie nie ma kapusty.Wzwiązku z tym mam pytanie;
jak teraz wrzócę z pół główki trochę podgotowanej to może byc? tamta już 3dni
się gotuje .Czy to się nie będzie szybciej psuc[gar mi wyszedł b dużzży]
Obserwuj wątek
    • Gość: daga Re: bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:07
      gotuj surową kapustę - masz inne wyjscie;)? Dodaj przyprawy aromatyczne (liść
      laur., ziele ang.), połącz z tym co masz i już. Nie popsuje sie, ale duży gar
      trzymaj w lodówce (albo na balkonie)
    • Gość: Kuch28 Re: bigos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.06, 11:27
      Nie masz innego wyjścia, tylko to co napisała Daga.Obawiam się tylko, że
      będziesz musiała sporo kapusty nie kiszonej dolożyć.
      Odnośnie pana mężą - prawidłowe proporcje w prawdziwym bigosie, to co naj-
      mniej - 1kg mięsa i wędlin na 1kg kapusty.
      Jeżeli mąż lubi kapustę, to można zrobić żeberka w kapuście, kiełbasę z
      kapustą itp.Dobrze zrobione są pyszne.
      • Gość: michal373 Re: bigos IP: 213.17.232.* 23.11.06, 16:13
        Witam,
        Jak bigos to zawsze na winie.
        • Gość: paula Re: bigos IP: *.adsl.net.t-com.hr 24.11.06, 12:22
          ...czy ja dobrze przeczytalam? trzy dni sie gotuje? powaznie?
          oplulam ekran:)))
          • Gość: agga hahaha !! poważnie - gotuje sie 3-4 dni oczywiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:52
            z przerwami, a nie non stop
            • Gość: tak myślę Re: hahaha !! poważnie - gotuje sie 3-4 dni oczyw IP: 80.54.10.* 24.11.06, 20:52
              To już chyba wyjdzie breja , nie bigos .
              • aniutek Re: hahaha !! poważnie - gotuje sie 3-4 dni oczyw 24.11.06, 22:00
                Gość portalu: tak myślę napisał(a):

                > To już chyba wyjdzie breja , nie bigos

                to zle myslisz a raczej nic nie wiesz na temat temat gotowania bigosu.
                • Gość: duże miki Re: hahaha !! poważnie - gotuje sie 3-4 dni oczyw IP: *.kolonianet.pl 24.11.06, 22:34
                  Trzy dni to minimum, ja na ogół ok. piątego dnia jestem zadowolona z rezultatu.
                  Ale znam domy, gdzie dzwonią rano: wpadnijcie na obiad, ugotuję bigos. I co im
                  zrobisz?
                  • qubraq Re: hahaha !! poważnie - gotuje sie 3-4 dni oczyw 25.11.06, 14:37
                    Gość portalu: duże miki napisał(a):

                    > ...znam domy, gdzie dzwonią rano: wpadnijcie na obiad, ugotuję bigos. I co im
                    > zrobisz?

                    Nic, bo oni trzymaja w zamrażarce swój "7dniowy" bigos w porcjach 4 osobwych i
                    jak trzeba to wyciągają jeden pojemnik wieczorem i na obiad nastepnego dnia
                    jest jak znalazł; kwasność bigosu reguluje własnym zakwasem buraczanym natomiast
                    podlewam winem ale własnym różanym deserowym 1/4 slodkim, a na koniec destylatem
                    ziołowym i zapalam a po wypaleniu alkoholu rondel idzie na stół...
                    Andrzej
                    • Gość: lola Re: hahaha !! poważnie - gotuje sie 3-4 dni oczyw IP: *.chello.pl 29.11.06, 23:50
                      Do bigosu dodaję przyprawy do bigosu Ducrosa - odkryłam je niedawno na
                      allegro<jupi>, bo w sklepach już od dawna nie umiem dostać nic z Ducrosa:(
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka