Gość: Paris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:34 mam pytanie czy przed pokrojeniem pieczarek nalezy je umyc i obrac?????? dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elaola1 Re: pieczarki??????? 26.01.07, 13:37 Oczywiście!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiesz na czym one rosną? Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: pieczarki??????? 26.01.07, 13:43 ja bym je, dla pewności, wyparzyła jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pieczarki??????? 26.01.07, 13:53 Paris jedni myją (ja nie bo sie ciapowate robią) inni obierają (ja tak, bo bardzo lubię to robić) jeszcze inni ani tego ani tego nie robią tylko oczyszczają sciereczką jeszcze inni i myją i obierają wybierz opcję, która Tobie najbardziej odpowiada :D Odpowiedz Link Zgłoś
brak-pomyslu Re: pieczarki??????? 26.01.07, 14:37 a niektórzy ani nie myja, ani nie obieraja, ani nie czyszczą szczoteczka czy tez ściereczka i tez żyja. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: pieczarki??????? 26.01.07, 16:13 paris, spójrz na swoje pieczarki i zastanów sie przez chwilke ?:) jesli sa brudne, juz sciemniale to jak myślisz ? jesli sa bialusieńkie, zamknięte bez śladu ziemi to odpowiedz sie nasuwa sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: pieczarki??????? 26.01.07, 17:33 zdecydowanie nalezy oczyscic a metoda, juz nalezy do ciebie mozna oplukac pod kranem, mozna przetrzec wilgotnym recznikiem papierowym jesli masz potrzebe obrania - tez ok, choc moim zdaniem traci sie czesc aromatu Odpowiedz Link Zgłoś