Gość: kura17 IP: *.desy.de 30.01.07, 13:14 wiem, ze klasycznie je sie z brusznicami lub zurawinami... ... nie smakuje mi... z czym jeszcze mozna zjesc pieczony (w piekarniku ;) camembert? podzielcie sie "przepisami" :) z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella Re: pieczony camembert 30.01.07, 13:25 prawdziwy camembert nie jest wymagajacy i nie potrzebuje polskiej fantazji typu zurawina czy borowki. zadowoli sie salata zielona z czosnkiem i szalotka, winegret na bazie octu malinowego lub balsamico, i do tego czosnkowe grzanki. to wszystko, bez zbytniego zadecia i rozpraszania smakow, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Popieram - poza tym jak dla mnie żurawina czy 30.01.07, 13:34 borówki bardziej pasują do camemberta saute a nie pieczonego czy smażonego i to w niewielkiej ilości. Jeszcze lepszy jest kawior.))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f z jabłkami, z gruszkami, z orzechami, z rukolą, 30.01.07, 13:35 z winogronami w połówkach..i z obranymi cząstkami cytrusów. Wykładany na sałate jedynie. Pakowany po upieczeniu w cykorie. Z pieczona papryka czerwoną. Z frytkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: pieczony camembert - z czym fajnym zjesc? IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 13:36 ja lubie z sosem czosnkowym jogurt, odrobina majonezu, czosnek swiezy, sol, pieprz, cytryna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura17 Re: pieczony camembert - z czym fajnym zjesc? IP: *.desy.de 30.01.07, 15:11 Marghe :) ja robie bardzo podobny sos, tylko zamiast soku z cytryny dodaje sos sojowy :) i, czasem, zamiast jogurtu daje smietane... Odpowiedz Link Zgłoś