anmanika 01.02.07, 10:51 Uprzejmie uprasza sie o niepsucie masla!! www.swiatkonsumenta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniatee Re: Maslo maslane 01.02.07, 11:07 no właśnie! przed chwilą słyszałam w trójce, ale nie wyraźnie powiedzieli nazwę tego 100% masła, chyba jagr... a niestety artykuł internetowy nie daje odpowiedzi tylko odsyła do "namacalnej" gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Maslo maslane 01.02.07, 11:28 Wydaje mi sie, ze o tym mowili: Masło Ekstra z Warlubia Jagr. Odpowiedz Link Zgłoś
legwan4 Re: Maslo maslane 01.02.07, 11:40 Od 2 miesięcy mam net,ale im więcej czytam na temat jedzenia-robi mi się bleee.Masło,to jakieś absurdalne połączenia różnych tłuszczów.Ryba panga hodowana przy użyciu hormonów od ciężarnych kobiet,fujjjjj.Czym jeszcze nas zaskoczą producenci żywności?????.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: Maslo maslane IP: 83.238.166.* 01.02.07, 14:19 Optymista to niedoinformowany pesymista:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legwan4 Re: Maslo maslane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:10 Chyba wezmę to sobie do serca.Rzeczywiście,może czasami lepiej zbyt dużo nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha Re: Maslo maslane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:31 www.dlazdrowia.pl/index.php?dzid=36&did=907 tutaj nieco szerzej Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Maslo maslane 08.02.07, 10:29 Wczoraj w tiwi 3 opowiadano jak to na potege mleczarnie falszuja maslo przed kazdymi duzymi swietami: Bozego narodzenia i Wielkanocy i praktycznie sa bezkarni, bo jak przyjdzie PIH to dostana najwyzej jakis mandat w smiesznej wysokosci. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Maslo maslane 08.02.07, 13:50 Ja kupuję takie: www.raisio.pl/pl_index.html Jest naprawdę pyszne, można jeść samo z pieczywem. Ma świetną konsystencję - nie kamienieje w lodówce, ale i nie rozlewa się stojąc na wierzchu. Trochę droższe - ok. 5 zł, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Maslo maslane 13.02.07, 17:43 Szkoda , że nie zbadali mojego ulubionego masła.Już sporo osób sie ode mnie zaraziło, nawet pani ze sklepu zaczęła je przywozić i teraz jak mowię "masło proszę" ona na to "to prawdziwe rozumiem ?" Twarde i bardzo jasnego koloru ( kolor na zdjęciu przekłamany , za żółty ) fotoforum.gazeta.pl/3,0,496260,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,496261,2,2.html Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Maslo maslane 14.02.07, 08:12 a tak, to Masło Fińskie jest bardzo dobre - i nie aż tak drogie, ja kupuję za 3.50 tego zachwalanego Jagr z Warlubia w Tarnowie nie widziałam, natomiast w jakimś innym badaniu dobrze wypadł Krasnystaw oraz Łaciate, ale tylko z jednej mleczarni, nie pamiętam niestety której - czasem je kupuję, polecam w ogóle poza nazwą masła warto sprawdzać producenta, Jagr z innej mleczarni dość marnie wypadł we wspomnianym w tym wątku badaniu Odpowiedz Link Zgłoś