bea123456789 06.03.07, 10:16 Niestety nie znam się na oliwie i mam prośbę o polecenie naprawdę dobrej orginalnej oliwy a nie jakiś podrabianych produktów ale z możliwością kupienia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: dobra oliwa 06.03.07, 10:40 to jest chyba troche kwestia smaku, ja lubie taka co jest w puszkach zielonych (nie jestem chyba w stanie sobie przypomniec jej nazwy:/), poza tym smakuje mi tez goya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: dobra oliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:35 Kupuję tylko Monini classico od kilku lat.Tę oliwe poleca p.Tessa Capponi- Borawska, jako rodowita Włoszka myslę, że wie co dobre:) Kupuję w sieci Real. W Tesco nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dobra oliwa 08.03.07, 15:23 Pytanie tylko dlaczego ja poleca? Kilka lat temu bylo na tym forum sporo narzekan na te oliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: dobra oliwa 09.03.07, 14:51 Fajnie ze masz takie zaufanie do podniebienia jednej jakiejs osoby. Tak jakby wszystkim Wlochom Monini smakowalo. W kazdym razie ja bylaym bardziej ostrozna z produktami "polecanymi" przez znane nazwiska ze swiata kuchni. Pascal tez poleca "kucharka". Za to ma 50 zl wiecej od programu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: dobra oliwa IP: *.acn.waw.pl 09.03.07, 01:09 wg mnie Carapelli lepsza od Monini Odpowiedz Link Zgłoś
muscovado Re: dobra oliwa 09.03.07, 14:43 O tak, Carapelli tez najbardziej mi smakuje z tych, nazwijmy to, popularnych marek :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dobra oliwa 09.03.07, 17:18 Ilez to sie naczytalam, ze kupuja oliwe gdzie indziej, mieszaja z liguryjska... Duzy producent dobrej oliwy raczej nie ma: nie ma mozliwosci, aby ja wyprodukowac. Musi skupowac rozne rodzaje i mieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /me Re: dobra oliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:46 Ja uzywam Torcular, Co do normanych firm, to podobno niedlugo ma wejsc na rynek, jakas odmiana premium oliwy firmy monini. Pzdr Luca Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: dobra oliwa 10.03.07, 00:20 absolutnie nie jestem znawcą ani kiperem (czy w przypadku oliw ktokolwiek to jest) ale używam Reginy (w hali Banacha w Wawie za przyzwoitą cenę) i jestem zadowolony. W smaku lekko ostrawa, doszedłem do niej metodą prób i błędów. Odpowiedz Link Zgłoś