Gość: kaska IP: *.tele2.pl 05.05.03, 16:08 juz jest piekna mloda kalarepka na placu. jak ja przyrzadzic? Slyszalam,z e nadziewana jest niezla. Jesli ktos robil lub zna przepis, bede wdzieczna;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Slotna Re: kalarepka IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.05.03, 19:15 Chyba jeszcze nigdy nie jadłam kalarepki inaczej niż na surowo. Mój dziadek przywozi z działki, a ja się pluję już na sam jej widok, pewnie bym nawet nie mogła żadnego przysmaku z niej zrobić, bo zjadłabym w trakcie produkcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: kalarepka IP: 217.20.200.* 06.05.03, 18:21 hihihi, ja tez strasznie lubie kalarepke na surowo i zawsze podjadam, jak cos robie. przepisu na kalarepke nadziewana nie znam, nie jadlam. najczesciej dodaje ja pokrojona w kostke do zupy z mnostwa warzyw. polecam za to kalarepkowe frytki, ktore odkrylam calkiem niedawno i sa pyszne. kalarepki obrac i pokroic jak na frytki. wrzucic do wrzacej, osolonej wody i chwile podgotowac (gora 10 min.). z pol szklanki wody, pol szklanki mleka, 1 jajka i maki zrobic ciasto jak na nalesniki, tylko gesciejsze. doprawic je sola i pieprzem. ugotowane i wystudzone frytki maczac w ciescie, wrzucac na rozgrzany olej i smazyc na zloty kolor. pyyyyycha. najlepiej smakuja z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego. wystarczy dodac do niego posiekany szczypiorek, sol i pieprz, zeby byl pikantny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferek kalarepka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 13:11 k34.kuchniaonline.pl/index.php?id=281&nr85=68 moze tak? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś