IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:12
jaki biszkopt najlepiej nadaje się do gotowanego sernika?Proszę o
przepis!.Dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • momas Re: Biszkopt 03.04.07, 14:27
      no przepraszam. Biszkopt to biszkopt! Zwykły.
      Ja robię taki 2 jajka, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki. Białka ubijam na
      sztywno, dodaję cukier i żółtka (ubijając) a potem delikatnie mieszam z mąką.

      No chyba, ze używam gotowych biszkoptów.
      Lubie takie języczki firmy Vicenzo, albo coś w tym stylu. Można je dostać (tzn
      nabyć drogą kupna) w tych dużych sklepach. Podobne to tych firmy San, ale moim
      zdaniem, te San-u są zbyt delikatne.
      Możesz też użyc zwykłych okragłych biszkopcików (takich, jak w Delicjach).
    • fettinia Re: Biszkopt 03.04.07, 14:27
      moze taki?:)
      www.przepisy-kuchenne.info/ciasta/sernik-gotowany.php
      • Gość: Kasia Re: Biszkopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:43
        Dziękuję za pomoc.Jeżeli chodzi o biszkopty to myślę ,że również dobre będą
        włoskie Biscanova (albo jakoś tak podobnie) są do kupienia w Tesco.Pozdrawiam i
        życzę Radosnych Świąt.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka