Gość: Kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:12 jaki biszkopt najlepiej nadaje się do gotowanego sernika?Proszę o przepis!.Dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: Biszkopt 03.04.07, 14:27 no przepraszam. Biszkopt to biszkopt! Zwykły. Ja robię taki 2 jajka, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki. Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier i żółtka (ubijając) a potem delikatnie mieszam z mąką. No chyba, ze używam gotowych biszkoptów. Lubie takie języczki firmy Vicenzo, albo coś w tym stylu. Można je dostać (tzn nabyć drogą kupna) w tych dużych sklepach. Podobne to tych firmy San, ale moim zdaniem, te San-u są zbyt delikatne. Możesz też użyc zwykłych okragłych biszkopcików (takich, jak w Delicjach). Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Biszkopt 03.04.07, 14:27 moze taki?:) www.przepisy-kuchenne.info/ciasta/sernik-gotowany.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Biszkopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:43 Dziękuję za pomoc.Jeżeli chodzi o biszkopty to myślę ,że również dobre będą włoskie Biscanova (albo jakoś tak podobnie) są do kupienia w Tesco.Pozdrawiam i życzę Radosnych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś