bogna303 09.04.07, 22:53 powiedzcie mi proszę czym się różnia fety mlekowity?chodzi mi o tą zawartość tłuszczu?która jest najlepsza i do czego np. do sałatek jaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: feta 09.04.07, 23:17 mlekowita nie robi fety mlekowita robi "fetę", lub ser TYPU feta smakiem to one sie wcale nie różnią zólta jest Light.. www.mlekovita.nazwa.pl/php/st_produkty.php?kategoria=11 www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=5048 Odpowiedz Link Zgłoś
bogna303 Re: feta 10.04.07, 19:43 no i dalej nie wiem co z tą fetą? do czego która?może ktoś wie?jakiej wy używacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: feta IP: *.acn.waw.pl 10.04.07, 20:02 Jak to nie wiesz? jesli chcesz posmakowac prawdziwej fety to kup grecką Polska "feta" nie ma nic wspólnego z prawdziwą a jesli chcesz polską - to tak jak napisałam wyżej - w smaku sie od siebie nie róznią Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: feta 10.04.07, 20:24 Rzeczywiscie daleko im do prawdziwej fety, ale sa to smaczne, słone sery. Super np. do farszu ze szpinakiem. Zielona i niebieska (40 i 45 % tłuszczu ) są dobre , żółta ta 30 % jak dla mnie niedobra. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna303 Re: feta 11.04.07, 11:40 a powiedzcie gdzie kupić grecką fetę i czym się różni od tej z mlekowity?smak? konsystencja?a ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: feta 11.04.07, 16:49 konsystencją - ta prawdziwa feta nie maże się tak jak mlekowita, jest raczej krucha - łatwiej ja pokruszyć niż "rozdyźdac", smakiem - ta prawdziwa feta jest jakby ostrzejsza, tk jakby lekko fermentuje (nie wiem jak to inaczej określić), w każdym razie smak jest zdecydowanie bardziej wyrazisty. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: feta 11.04.07, 16:54 www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=10972&pkt_id=&pro_id=&char_id= www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=2755&pkt_id=&pro_id=&char_id= www.e-piotripawel.pl/zakupywarszawa/index.php?t=27&ps=2576 no i na wagę mozna kupować a gdzie? w kazdym supermarkecie (np Carrefour), w delikatesach typu Bomi, Piotr i paweł.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: feta 11.04.07, 22:15 ja zawsze kupuje light:) nadaje sie do wszystkiego i do sałatek i do jajek faszerowanych i do pizzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: feta 11.04.07, 23:56 Feta Mlekowity jest smaczna, ale do sałatek się nie nadaje - robi się paciaja. Za to jest dobra do zapiekania. Do sałatek to lepiej prawdziwa feta, albo nasz pyszny polski solan - zwykle jest do kupienia na wagę na stoiskach z serami. Odpowiedz Link Zgłoś