elencza 15.04.07, 17:45 powiedział, że zostawia w ustach posmak pasty do zębów, co z tym zrobić? 5,50 jak w błoto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 17:56 A to jest normalna cecha tofu? Pytam, gdyz nigdy nie jadlam. Warto wiedziec co i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 17:59 Mnie tam nie zostawia. Choć smak ma swoisty, jak zresztą większosć rzeczy do jedzenia, każda z nich też ma smak swoisty i specyficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 18:38 a ja tez lubie, najbardziej te o smaku wedzonym :) moze je do czegos zuzyjesz , zawsze leposze niz zjesc takie samo :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=46840539 Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 19:20 Normalne, dobre tofu nie ma wcale smaku. Smak się ustala marynatami, przyprawami, dodatkami. Dobre jest też tofu "suszone mrozem", freeze dried, ma smak i konsystencję bardzo zbliżoną do białedo mięsa kury. Ja też czasem robię "wegetariańskie skwarki": pokrojone w drobną kostkę tofu marynuję w tamari i następnie bądź to smażę na masle, bądź to "piekę" w mikrofali dopóki się nie wysuszy niczym skwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Freeze dried tofu: 15.04.07, 19:24 www.tsuji.ac.jp/hp/gihou/Basic_Techniques/japan/rehydrating/freeze_dried_tofu/koya.htm Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 19:33 A robil ktos tofu w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 19:41 Znalazlam cos takiego: lacuocapetulante.blogspot.com/2006/01/fatto-in-casa-il-tofu.html Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 15.04.07, 20:44 ee to moze ono jakies stare bo tofu jest raczej bez smaku,a jesli juz smak mialby byc,to raczej mdly,a nie mietowy;P jak bys porownala do pasty do podlogi to bylabym sklonna uwierzyc;> tofu obtoczyc w jakis ziolach,albo usmazyc male kosteczki i w salatke Odpowiedz Link Zgłoś
elencza O matko, a ja myśłałam, że to się je jak ser, bez 15.04.07, 20:48 oprzyrządowania, a tu sie okazuje, że to trzeba obrabiać. po prostu mi sie nie chce. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ludzię! Dramat! Kupiłam tofu, nikt mi nie 16.04.07, 01:07 Tofu może zaistnieć na niezliczone sposoby. Maleńki przykład: www.fatfree.com/recipes/tofu/ Odpowiedz Link Zgłoś