lena05 18.04.07, 22:55 jak zrobic,zeby byl w pelni "wyprztykany",a nie do polowy? Za duzy "gaz" mam czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewajer Re: popcorn. 19.04.07, 06:39 to może być wina popcornu. Im dłużej lezy w domu tym mniej ziaren się "rozwinie" Najlepszy jest świeżo kupiony Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka e tam 22.04.07, 22:24 znalazłam kilo popcornu kupionego ze 2 lata temu w macro ważność do sierpnia, więc robię ciągle, coby zużyć i wyprztykuje się do ostatka robię w garze ogromnym i potrząsam, potrząsam, potrząsam ale ja jestem osiedlową mistrzynią w potrząsanie i ostanie się niewyprztykniętego ziarenka traktuję jako osobistą zniewagę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: popcorn. 19.04.07, 08:47 to dużo tez zależy od naczynia w którym robisz, ja mam jeden garnek tylko do popcornu:) i zawsze się wypsztykają co do jednego, podczas robienia mieszam potrząsam garnek koło 5 razy , może za mało potrząsasz? Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: popcorn. 19.04.07, 09:20 Ale gaz też nie może być największy. ja też czesto potrząsam. Ostatnio nie wyprztykane zostało mi tylko jedno ziarenko :o) Odpowiedz Link Zgłoś
lena05 Re: popcorn. 19.04.07, 15:40 no wlasnie potrzasam i to tez z piec razy .A robie nie w garnku,tylko na patelni,dosyc glebokiej. Moze faktycznie jakis stary sort mi sie trafil...ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: popcorn. 19.04.07, 17:15 lena, spróbuj w garnku, na patelni mi nigdy nie wychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
niya Lena 23.04.07, 07:31 zawsze możesz kupić porcję popcornu do mikrofali :), ja wczoraj taki kupiłam, wrzuciłam torebkę do mikrofalówki i po chwili poczułam sie jak w kinie czy w cyrku bo taki cudowny zapach popcornu na maśle sie rozszedł :), wyprztyka się do ostatka :D Odpowiedz Link Zgłoś
lena05 Re: Lena 23.04.07, 10:07 Niya,slonce! Ale ja nie posiadam mikrofali! ;DDDD Ale dzieki za rade ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Lena 23.04.07, 10:19 Niya, a jak się pozbyć tego "zapachu"? Bo trzy lata temu byłam w kinie i mimo dwóch prań szalik mi nadal śmierdzi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadzika Re: Lena 23.04.07, 16:09 ja też robie w mikro - 3 minuty i mam mise popcornu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mokopi Re: popcorn. 29.04.07, 11:18 Tam mi się dzieje, jak wrzucę za dużo kukurydzu do garnka. Lepiej zrobić 2 mniejsze porcje niż 1 dużą. Odpowiedz Link Zgłoś