Gość: magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:27 Może pytanie jest głupie,ale jak się układa sztućce do spaghetti? Z której strony łyżka a z której widelec? jakoś zgłupiałam i nie wiem, a kolacja za 2 godziny.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: Sztućce do spaghetti - bardzo pilne 05.05.07, 16:35 Magdo, spaghetti je sie widelcem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=56664946&a=56664946 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: moze to mila prowokacja? :-) Tylko widelec. n IP: *.acn.waw.pl 05.05.07, 19:05 Lyzka tez. To zalezy czy jest sie z poludnia czy polnocy Wloch. Po tym Wlosi sie rozpoznaja. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: moze to mila prowokacja? :-) Tylko widelec. n 07.05.07, 13:22 Gość portalu: lu napisał(a): > Lyzka tez. To zalezy czy jest sie z poludnia czy polnocy Wloch. Po tym Wlosi > sie rozpoznaja. że jak? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: moze to mila prowokacja? :-) Tylko widelec. n 07.05.07, 15:46 Samo okreslenie czy ktos jest z piludnia Wloch czy z polnocy jest dosc trudne. Glownie z uwagi na liczna emigracje na polnoc... Znam wielu Wlochow, ktorzy od 40 lat mieszkaja na polnocy, a okreslaja sie uzyciem nazy miasta, w ktorym sie urodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: moze to mila prowokacja? :-) Tylko widelec. n 07.05.07, 18:32 Czy geografia ma też coś wspólnego z tym jak się je pizzę? W ręku jak kanapkę czy też nożem i widelcem? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: moze to mila prowokacja? :-) Tylko widelec. n 07.05.07, 19:07 Pizza tradycyjna, jaka robiono kiedys, byla tak pieczona, aby mozna ja bylo zlozyc na pol i zjesc. Teraz je sie inaczej / no chyba ze taka krojona w male kawalki: w reke i w droge. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Sztućce do spaghetti - bardzo pilne 05.05.07, 16:38 ale jesli juz musisz używać łyżki poloz ja z lewej strony a po prawej widelec, jesli jesteś praworęczna ( prawa reka zawijasz makaron widelcem a w lewej trzymasz łyżkę) moze tez polozyc sztućce razem ( lyzke i widelec) po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Sztućce do spaghetti - bardzo pilne 05.05.07, 19:03 Widelec obok talerza. I już :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Sztućce do spaghetti - bardzo pilne 05.05.07, 21:24 Tu jest link (niestety po angielsku), wyjasniajacy dokladnie jak jesc spaghetti, z filmikiem instruktazowym. Autorka jest rodowita Wloszka i pisze, ze uzywanie lyzki do pomocy w zawijaniu makaronu jest postrzegane jako zle wychowanie: www.annamariavolpi.com/how_to_eat_spaghetti.html Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Perfect Spaghetti 06.05.07, 09:24 To jeszcze do kompletu jak zrobic spaghetti perfekcyjnie: tinyurl.com/378yer Odpowiedz Link Zgłoś