Gość: Sonia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 16:34 Nadszedl czas na owoce sezonowe i ochota na zupke owocowa! Ale jak sie ja robi ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: millie Re: Zupy Owocowe IP: *.lshtm.ac.uk 09.06.03, 16:38 tak jak kompot - plus smietana i makaron. brrrrrr........ zupy owocowe to jedno z najczarniejszych wspomnien mojego dziecinstwa - nie cierpie tego swinstwa! ale tak czy siak smacznego Soniu...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Zupy Owocowe IP: *.we.client2.attbi.com 09.06.03, 17:15 Gość portalu: millie napisał(a): > tak jak kompot - plus smietana i makaron. > brrrrrr........ zupy owocowe to jedno z najczarniejszych wspomnien mojego > dziecinstwa - nie cierpie tego swinstwa! > ale tak czy siak smacznego Soniu...;-) Tez "unikalam " ale mama gotowala cos, co sie chyba nazywa "garus" - zupe owocowa ze sliwek (czerwonych ) z ziemniakami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Zupy Owocowe 09.06.03, 17:33 Ja robię b. prostą, tzn. gotuję np. truskawki tak jak na kompot a później studzę, zabielam śmietaną i podaję z lanymi kluseczkami. Pyszna jest taka zupka z mieszanki malin i truskawek. Albo malin i jagód. Mmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippa Re: Zupy Owocowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.03, 17:44 Owocki gotujesz jak na kompot. Do kompotu dodajesz pol paczki kisielu /rozrobionego z woda oczywiscie. jakiegos owocowego/ mozesz wymieszac ze smietana i podajesz z makaronem :) Odpowiedz Link Zgłoś