jagoda85 11.07.07, 17:18 Czy to prawda, że wiśnie już się kończą? Nie wiem co mam robić, chciałam kupić na wino, ale w zeszłym roku kupowaliśmy dopiero pod koniec lipca. Czyżby w tym roku było inaczej? Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwinkakarbowiak Re: Wiśnie 12.07.07, 11:54 To straszne ale tak!! Jak mi przysłałaś przepis na to wino to poszłam na wiśnie, a tam pustka!! Szpaki wszystko zjadły!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach jak zrobic nalewke na wisniach? dostane wiadro nt 12.07.07, 19:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: jak zrobic nalewke na wisniach? dostane wiadr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:50 na chłopski rozum zalać spirytusem na dzień dobry a potem głowkować:) Przypomniał mi sie przy okazji niegłupi przepis na wiśnie w słoikach dla leniwców, nie wymagają smażenia ani pasteryzowania. 2 kg wydrylowanych wisni, 1 kg cukru - wymieszać,dodać 100 g spirytusu i do lodówki na 3 dni, od czasu do czasu mieszając. Napełniać wyparzone słoiki, dobrze zakręcić. Takie wisnie nadają sie do dekoracji deserów, nie są tak wymęczone i słodkie, a pozostajacy po nich procentowy sok też sie przyda..... Odpowiedz Link Zgłoś