izabelaipiotr 13.07.07, 22:50 Jestem z Wrocławia i od dluzszego czasu nie moge znalezc masy marcepanowej.Moze ktos podpowie - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: geeh zrob sama, to proste IP: *.aster.pl 14.07.07, 09:04 zmiel zblanszowane migdaly z cukrem pudrem 1:1, dodaj odrobine wodki lub wody i gotowe (lepsza niz kupna). Odpowiedz Link Zgłoś
izabelaipiotr Re: zrob sama, to proste 15.07.07, 14:12 znam - dziekuje , ale czasami potrzebuje cos na szybko i nie mam czasu na nic innego jak tylko kupna masa . A moze ktos w innych miastach sie wypowie - pozdrawiam w to upalne popoludnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: zrob sama, to proste IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.07, 14:27 specjalnie wiozlam na wielkanoc do baranka z ciasta ucieranego z dodatkiem marcepanu. no i zaraz po przyjezdzie w minisklepiku-piekarni 50m od mojego domu w trojmiescie zobaczylam DOKLADNIE TAKI SAM marcepan, jak ten, ktory wiozlam samolotem z niemiec. potem widzialam w bomi i realu. moral: jesli u ciebie w w/w sklepach sieciowych nie ma, warto rowniez popatrzyc po malych osiedlowych. zycze powodzenia w szukaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: Masa marcepanowa !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.84.233.* 15.07.07, 14:32 Hala targowa, stoiska z niemieckimi słodyczami. 3pln za paczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Masa marcepanowa !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.07.07, 15:18 Niestety masa marcepanowa, ktora mozna kupic sklada sie glownie z cukru. Mam taka na wszelki wypadek: np. 22 % migdalow, a reszta cukier, glukoza, skrobia, stabilizato, sztuczny aromat. Odpowiedz Link Zgłoś