Dodaj do ulubionych

zuoa rybna

19.09.07, 11:44
Ja- przeciwnik zupy rybnej, bo mi się kojarzy z zupą z karpia z
koperkiem (dla mnie okropieństwo). Ale....
Coś mi się pozmieniało i od jakiegoś czasu chodzi za mną zupa
właśnie rybna. Już wiem jak powinna wyglądać, tylko nie wiem jak to
wykonać i z jakich ryb (chodzi mi o takie, dostępne w Polsce...)
Zupa ma być taka:
Kolor: jasnokremowy wpadający w zielonkawa żółtość
Konsystencja: aksamitny krem z drobnymi kawałkami białej ryby
Smak delikany, absolutnie nie mulisty (jak w przypadku zupy z karpia)
żadnych dodatków typu natka pietruszki, kolendry i koperku....
Taka zupa śniła mi się dzisiaj w nocy. Czy ktoś ma pomysł, jak ten
sen urzeczywistnić?
Obserwuj wątek
      • cymberaso Re: zuoa rybna 19.09.07, 12:22
        Ooo dziekuję za wskazówki. Wiem czego szukać (nie maiłem pojęcia, ze
        to się tak nazywa).
        Niemniej jednak - może ktoś ma swoja wypróbowaną zupkę pasująca do
        opisu i zechciałby podzielić ze mną przepisem?
        A mógłbym prosić o ten przepis na chowder z owocami morza?
        Wdzięczność słomianego wdowca zapewniona :))
    • nobullshit Re: zuoa rybna 19.09.07, 13:37
      Proszę uprzejmie:
      Chowder z owocami morza:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61737690,61737690.html
      Chowder z ryb wędzonych:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,32170519,32170519.html
      Wrzuć chowder w wyszukiwarkę Galerii Potraw, w ten rok i w lata poprzednie.
      Powinno być więcej przepisów.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka